Index Vakbarát Hírportál

Súlyos titkok derültek ki Kanye Westről egy nemrég megjelent dokumentumfilmben

2023. június 29., csütörtök 11:56

A BBC dokumentumfilmje, a The Trouble with KanYe a rapper körüli visszás események és történetek tárháza. Alex Klein, West egykori munkatársa is megszólal a filmben, aki nyíltan mesél a rapper antiszemita megnyilvánulásairól, amiről többek közt úgy véli, hogy csupán egy eszközként szolgál West elméjében az elnökké váláshoz.

Ahogy arra a hvg.hu is felhívta a figyelmet, debütált a BBC dokumentumfilmje The Trouble with KanYe címen.

Az alkotásban megszólal Alex Klein techvállalkozó, aki 2019 és 2022 között dolgozott együtt Kanye Westtel. A három év alatt több visszás eset történt, amiről Klein kitálalt a BBC-nek. Elmondása szerint akkor vetett véget a rapperrel közös munkájának, amikor az őt körülvevő gondok a tetőfokára hágtak – többek között, amikor West nyilvánosan dicsérte Adolf Hitlert.

Visszautasítottunk 10 millió dollárt. Kanye nagyon dühös volt. Azt mondta, hogy »úgy érzem, meg akarlak ütni«, és »pontosan olyan vagy, mint a többi zsidó«, szinte élvezte, hogy mennyire sértő, és abban a reményben mondta ezeket a mondatokat, hogy megbánt velük engem

– emlékezett vissza Klein az eseményekre.

Meg is kérdezte a rappertől, hogy „tényleg azt hiszed, hogy a zsidók együtt dolgoznak azon, hogy keresztbe tegyenek neked?”. Erre West azt válaszolta, hogy igen.

Őrület vagy józan téboly?

Alex Klein véleménye szerint Kanye West antiszemita megnyilvánulásai nem céltalan provokációk. Szerinte ez a rapper politikai stratégiájának a része. A vállalkozó meggyőződése, hogy West komolyan azt gondolja, az antiszemitizmus az út ahhoz, hogy elnökké válhasson.

Azt hiszi, hogy ez az ő nyilvánvaló végzete, az ő istenadta sorsa, hogy elnök legyen. Ezeket a zsidóellenes kijelentéseket egy politikai platform részeként használta, és azt mondta nekem, hogy megpróbálja azt tenni, amit Trump tett, csak még intenzívebben

 – foglalta össze Klein.

A techvállalkozó szerint kiemelten fontos, hogy a nyilvánosság elé tárják West antiszemita viselkedését. Szerinte a rapper nem fog eltűnni, visszatér a reflektorfénybe, és nem szabad hagyni, hogy ezek a dolgok elsikkadjanak útközben.

A BBC dokumentumfilmjében részletesen mesél West ügyeiről, többek között az is elhangzik, hogy a rapper egy hajléktalant kért fel arra, hogy a 2024-es választási kampányát vezesse.

(Borítókép: Kanye West. Fotó: Lester Cohen / WireImage / Getty Images)

 

Rovatok