Index Vakbarát Hírportál

Bryan Cranston, a Breaking Bad színésze beleszállt a Disney vezetőjébe

2023. július 26., szerda 17:55

A színész közölte Bob Igerrel, szeretné, ha meghallgatná a színészeket, akik attól tartanak, hogy a mesterséges intelligencia miatt elveszik a munkájukat.

Mint ismert, a Színészszövetség (SAG-AFTRA) jelenleg is tárgyalásokat folytat a Netflixszel és a Disney-vel, ám még nem sikerült megállapodásra jutniuk. A hónap közepén több mint 160 ezer színész, kaszkadőr és más szórakoztatóipari alkalmazott jelezte, hogy tiltakozik a mesterséges intelligencia filmiparon belüli túlzott elterjedése ellen, valamint a filmszínészek díjazásával kapcsolatban. Jobb munkakörülményeket követelnek és azt, hogy a streamingszolgáltatók egyezzenek bele a nyereség igazságosabb elosztásába. A színészek ugyanis attól tartanak, hogy a hollywoodi stúdiók engedély nélkül használhatják fel digitális képmásaikat. A sztrájk miatt már sok forgatás leállt, és több mint 20 ezer magyar filmes került nehéz helyzetbe.

Ebben az ügyben szólalt fel kedden a Breaking Bad színésze, Bryan Cranston is, aki egyenesen a Disney fejéhez, Bob Igerhez intézte szavait. A vezető nemrég azzal dühítette fel a Színészszövetséget, hogy észszerűtlennek nevezte a magasabb fizetéssel és a mesterséges intelligencia használatának korlátozásával járó, munkaszerződésre vonatkozó követeléseket – írja a Reuters

Bryan Cranston az ABC News stúdiója közelében szólalt fel New Yorkban, kihangsúlyozva, a színészeknek van egy üzenetük Bob Iger számára. 

Nem várjuk el tőled, hogy megértsd, kik vagyunk, de arra kérünk, hogy hallgass meg minket. Különösen akkor, amikor azt mondjuk, nem hagyjuk, hogy elvegyék a munkánkat és a robotoknak adják 

– jelentette ki, hozzátéve:

Nem engedjük, hogy elvedd tőlünk a munkát és a tisztességes megélhetéshez való jogot. És végül, ami a legfontosabb: nem hagyjuk, hogy elvegyék a méltóságunkat.

(Borítókép: Bryan Cranston. Fotó: Mike Coppola / Getty Images)

Rovatok