Index Vakbarát Hírportál

Eljárást indított a rendőrség L.L. Junior és G.w.M gyorsulási versenye miatt

2023. augusztus 25., péntek 14:51 | aznap frissítve

L.L. Junior (Lesi László Csaba) feltöltött egy videót, amelyet vezetés közben vett fel, miközben jócskán túllépte a sebességhatárt a Petőfi hídon. A videóban az látható, ahogyan G.w.M (Varga Márk) a BMW-jével, míg L.L. Junior a Mercedesével erősködött.

A videót egy 24 órán át elérhető Insta-sztoriként töltötték fel csütörtök este, és az látható rajta, amint a Petőfi hídon Budáról Pest irányába haladt a zenész a Mercedesével, mellette pedig egy másik sofőr hajtott el egy BMW-vel. 

Ezek a BMW-sek, gyerekek! 130-cal, döbbenet! Ki ez?

– mondta L.L. Junior a videó közben, majd gondolta, megmutatja, ki is az igazi vagány, így bár a másik sávban, de beérte az autóst. A volán mögött nem más, mint G.w.M ült, aki jóbarátja, sőt talán rokona is. A videóban L.L. Junior arról is megkérdezte a rajongókat, hogy szerintük melyik autó a jobb a kettő közül. 

Bár a G.w.M-rajongók és az L.L. Junior-rajongók nagyon örülhettek a videónak, a rendőrség már kevésbé.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság a videó alapján hivatalból indított eljárást, melynek keretében vizsgálják a felvétel tartalmát

– írta a rendőrség a 24.hu-nak. Mindebből arra lehet következtetni, hogy felmerült a gyorshajtás gyanúja a felvétel alapján, amelyen valóban látszik, hogy mindkét autó nagyon gyorsan haladt.

L.L. Junior az Instagramján már reagált is a rendőrségi vizsgálat hírére. Egy újabb Insta-sztoriban viccelődve azt írta, hogy a rendőrségnek mindkét autó, a BMW és a Mercedes ugyanúgy tetszett. 

Bocsánatot kért, közben az újságírókat kritizálta és büszkélkedett

Frissítés: L.L. Junior időközben levette az oldaláról a viccelődős Insta-sztorit, és egy teljesen más hangvételű posztot osztott meg. Abban a sajtót kritizálta amiatt, hogy megírták, ami vele történt, miközben azzal büszkélkedett, hogy adományozni szokott. 

A mai farizeusok az újságírók (tisztelet a kivételnek), és templomjuk a Reddit. Ítélkezéseik helyett csak feleannyit adományoznának, mint mi, már szebb lenne a világ

– fogalmazott, hozzátéve: „Mi ezen adományozások nagy részét csendben tesszük”. Ezután bocsánatot kért a történtek miatt. 

Elnézést kérünk mindenkitől, akit megbotránkoztattunk esetlegesen negligenciát sugalló tegnapi videónkban. Nem volt sem versenyzés, sem »jaszkarizás«, sem erre biztató célunk a fiatalok felé.

„A hipokriták pedig nézzenek tükörbe, és kezdjenek el élni!” – zárta a posztját. 

Elképzelhető, hogy a zenész a nagy felháborodás miatt törölte le az eredeti reakcióját az Instagramon, és tette ki a most elérhető közleményt. A felháborodást a nagy port kavaró júliusi Árpád hídi tragédia magyarázhatja, és az, hogy Budapest több pontján azóta is bőven 100 km/óra felett száguldoznak az autósok.

Végül fogta magát, és mindent letörölt

Frissítés 2.0: L.L. Junior oldaláról azóta mindent Insta-sztori eltűnt, beleértve az eredeti videót és az újságírókat kritizáló reakciót is.

Rovatok