Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, ki nyerte a 2023-as Miss Universe Hungaryt

2023. szeptember 30., szombat 14:32

A 27 éves, erdélyi származású Blága Tünde nyerte a Miss Universe Hungary pénteken megrendezett országos döntőjét.

A versenyen – amely nem összekeverendő a három hónapja tartott Miss World Hungary szépségversennyel – az volt a tét, hogy ki képviselje Magyarországot idén novemberben El Salvadorban, a Miss Universe 2023 döntőjében. 

A Miss World-höz képest a mostani Miss Universe döntő érezhetően kisebb figyelmet kapott. A Femina beszámolója szerint a péntek esti döntőbe 16 lány került be. Közülük végül Blága Tünde került ki győztesen. 

Az első udvarhölgy Csasztván Lilla fitneszmodell lett, a második udvarhölgy Kenéz Nóra gyógyszerész, a Miss Congeniality díjat pedig– amelyet maguk a részvevők ítélnek oda a legkedvesebb, legkarizmatikusabb versenytársnak – Mihályfi Liza kapta.

Modellként dolgozik, de könyvet is írt már 

Blága Tünde Székelyföldön született, és azt írta magáról honlapján, hogy már kislánykora óta vonzotta a csillogás és a kifutók világa. Egész életében tudatosan készült arra, hogy egy napon szépségkirálynő legyen.

Élete első szépségversenyén, Marosvásárhelyen harmadik helyezett lett, 2016-ban őt választották meg Erdély arcának, majd a Miss Earth Hungary címet is megnyerte. 2018-ban ő utazhatott a Miss Earth világversenyre, a Fülöp-szigetekre, ahol egy hónapot töltött. Modellként dolgozik, de már egy könyvet is írt Hideg korona címmel eddigi élettörténetéről. 

Arról, hogy a romániai sikereiből milyen problémái adódtak, még korábban beszélt egy interjúban a Velvetnek.

Köszönetet mondott a Facebookon

Blága Tünde szombaton a Facebook-oldalán is írt egy bejegyzést.  „Nagyon nehéz szavakba önteni azt, amit érzek. Tegnap este megnyertem a Miss Universe Hungary címet, és így én képviselhetem Magyarországot a világ legnagyobb szépségversenyén.

Ez egy hihetetlen hosszú út volt, és szeretném kifejezni a legmélyebb hálámat minden támogatómnak és azoknak is, akik a kezdetektől drukkoltak nekem.

Mindannyiunknak megvan a saját egyedi szépsége és kvalitásai, és nem csak egyetlen kép alapján kell megítélnünk egymást. Egy szépségverseny ennél sokkal többről szól – arról, hogy megtaláljuk az önbizalmunkat, összehangoljuk az erőnket és a célokat és közösségként támogassuk egymást

– írta a posztban, majd hozzátette: mindenkinek hálás, és azon lesz, hogy méltó módon képviselje Magyarországot a világversenyen.

A Miss Universe döntőjét november 18-án rendezik meg El Salvadorban. Az Egyesült Államok szintén péntek este választotta ki jelöltjét a versenyre.

Rovatok