Index Vakbarát Hírportál

Beperelte Andrew Tate-et egyik áldozata

2023. október 6., péntek 13:15

Szexuális zaklatás vádjával perelte be Andrew Tate-et egy nő, aki állítása szerint több mint tíz éve „kénytelen elviselni” az influenszer agresszív viselkedését. Három másik nő is polgári pert indított a férfi ellen, szexuális erőszak, fizikai erőszak és kényszerítés vádjával, amiket 2013 és 2016 között követett el ellenük.

Júniusban robbant ki a botrány Andrew Tate brit–amerikai influenszer körül, amikor őt és testvérét szexuális erőszakkal vádolták meg. Az influenszert már2022 telén is őrizetbe vették hasonló vádak miatt, illetve börtönben és házi őrizetben is volt állítólagos tette miatt, amit később videófelvételek erősítettek meg, melyet a román ügyészség talált. 

A brit származású nők egy nappal azután tették meg jogi lépéseiket. hogy Tate-et Romániában kétrendbeli nemi erőszakkal vádolták meg. A férfi minden vádpontot tagadott.

A nőket képviselő ügyvédi iroda kifejtette, hogy hárman közülük feljelentették Tate-et a rendőrségen, de az ügyészek úgy döntöttek, nem emelnek vádat ellene.

A nő azt mondta,

még mindig nem hiszem el hogy ez végre megtörténik 10 év után... kellett hozzá az is, hogy rendkívül nőgyűlölő legyen az interneten, és őrülten nagyot szóljon a közösségi médiában, hogy ez tényleg megtörténjen. Ez nem helyes.

Hozzátette, nem tudta volna úgy leélni az életét, hogy Tate újra és újra „megússza tettei következményeit”. Elmondása szerint más motivációja is van a perre, méghozzá az, hogy ne tudjon többé ráijeszteni a férfi. Ügyvédei csütörtökön tartanak sajtótájékoztatót a román fővárosban, Bukarestben. 

Tate ügyvédei is tettre készek

Andrew Tate jogi csapata azzal vádolta nőket, hogy csupán az anyagi motiváció vezérli őket. Úgy fogalmaztak,

némely állításaikat a rendőrség már kivizsgálta, de nem tett további lépéseket, mivel az ügy nem felelt meg a vádemeléshez szükséges bizonyítási szintnek.

Hozzátették, hogy a nők számos állítása kitalált vagy hamis, beleértve azon üzeneteket is amikben szexuális zaklatásról van szó. Az ügyvédek szerint ezen üzeneteket az egyik felperes küldhette a nőknek hamis telefonszámról és névről.

Az üzeneteket ugyanis 3 évvel az állítólagos szexuális támadás után küldték.

A nők tagadták, hogy csak kitalálták volna az állításaikat, vagy azért perelték volna be Tate-et, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Andrew Tate a férfiakért dolgozik 

A Big Brotherben való szereplése után Tate a YouTube és más közösségi médiaplatformok kiemelkedő szereplőjévé vált, ahol azt állította, férfiakat oktat a férfiasságról, nőgyűlölő nézeteket hirdetett, és tanfolyamokat kínált online „Hustler's University” nevű egyetemén.

2023 januárjában a Vice hírportál arról számolt be, hogy Tate-et 2015-ben nemi erőszak gyanújával letartóztatták az Egyesült Királyságban, de soha nem emeltek vádat ellene. Tagadta a vádat, és 2019-ben a brit ügyészek elutasították a vádemelést.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok