Index Vakbarát Hírportál

További 27 év börtönre ítélték az amerikai sztárügyvédet, aki megölte feleségét és fiát

2023. november 29., szerda 07:14

Dél-Karolina államban további 27 év börtönre ítélték a fia és felesége elleni gyilkosság miatt már kétszeres életfogytig tartó büntetését töltő Alex Murdaugh egykori sztárügyvédet kedden. A férfi korábban csaknem száz embert károsított meg.

A dél-karolinai bíró több mint két tucat pénzügyi bűncselekmény miatt szabott ki újabb 27 év börtönbüntetést Murdaugh-ra, aki ügyvédi praxisában követte el a cselekményeket. Az MTI szerint

a vádak között volt pénzmosás, csalás, adóelkerülés.

A 27 év börtönbüntetés megegyezik azzal a mértékkel, amelynek kiszabását az ügyészek kérték a bírótól, és megfelel annak, hogy Alex Murdaugh a pénzügyi bűncselekményekre vonatkozóan vádalkut kötött az ügyészséggel.

A kommentárok megállapítják, hogy Murdaugh számára azért volt értelme vádalkut kötni a 27 évért, mert a tárgyalás megismétlését kezdeményezte gyilkossági perében eljárási hibákra hivatkozva, és reménykedik abban, hogy sikerül elérni a kétszeres emberölés miatt kiszabott kétszeres, tényleges életfogytig tartó büntetés megsemmisítését.

A csalást elismerte, a gyilkosságot nem

Alex Murdaugh-t márciusban találták bűnösnek és ítélték el fia és felesége meggyilkolásának vádjával a jelentős közfigyelmet kiváltott tárgyalássorozat után, amelyet élőben közvetítettek az Egyesült Államokban.

Murdaugh ügyvédjei az ítélethirdetés után magabiztosan nyilatkoztak, és közölték, hogy a jövőben a gyilkossági per megismétlésére koncentrálnak. Az egyik jogi képviselő újságírók előtt kijelentette, hogy ügyfelével már megbeszéltek egy „golfmérkőzést” 20 év múlva, vagyis amikor Murdaugh legkorábban szabadlábra kerülhet a pénzügyi bűncselekményekért.

A kettős gyilkosság 2021. június 7-én a család birtokán történt. A feleség, Maggie Mardaugh és az egyik fiú, Paul Murdaugh halálát lőfegyver okozta.

Alex Murdaugh-t a gyilkossági perben fia és felesége meggyilkolásával vádolták, ezt követően pedig őrizetbe vették, majd megjárta a rehabilitációs központot is a gyógyszerfüggősége miatt. Alex Murdaugh a csalásokat igen, a kettős gyilkosságot még az ítélet kihirdetésekor sem ismerte el.

A Dél-Karolina állam ismert jogászcsaládjának tagja és vezető jogi irodájának vezetője éveken keresztül vezette félre ügyfeleit és üzleti partnereit, akiket több millió dollárral károsított meg.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok