Index Vakbarát Hírportál

Osváth Zsolt keményen kiosztotta Novák Katalint a pedofilügy miatt

2024. február 7., szerda 20:51

Osváth Zsolt Instagram-bejegyzésében részletezte, hogy mennyire haragszik a köztársasági elnökre, amiért kegyelmet adott a pedofil bicskei iskolaigazgató bűntársának.

„Egy féreg szabadon jár – kezdte írását Osváth Zsolt. – Kónya Endrét drága Katám kiengedte. Közétek. Közénk. Vigyázzatok a gyerekeitekre, mert akárhány óriásplakát is hirdeti, más nem fog!”

A youtube-er hozzátette, hogy a pápára hivatkozva – „a demens vénemberre, ahogy Bayer úr mondta” – szabad lehet a pedofil bűntársa, és mivel a priusza törölve lett, bármikor visszamehet gyermekek közé dolgozni. Szerinte a „kormány golyóstolla” úgy döntött a kegyelemről, hogy a Kúria is egyetértett abban, hogy a vádlott támogatta az intézmény pedofil vezetőjét.

Mint mondta, reméli, egy ideig nem jár erre a pápa, mert a tanulság szerint bárkinek járhat kegyelem. Osváth Zsolt reagált Novák Katalin kijelentésére is, mely szerint „minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó

Véleményem szerint megosztó lehet a pacal, a melegházasság, megosztó, hogy a férje egy OKJ-s tanfolyam után atyaúristen lehet a honvédségnél. De a pedofília, annak pártolása még a legelvetemültebb Fidesz-szavazóknál sem lehet megosztó

– írta Osváth Zsolt, aki nem érti, hol vannak most azok a médiaszereplők, akik azt hirdetik, hogy „el a kezekkel a gyerekeinktől”. Megjegyezte, a kormány szerint azzal védik a gyerekeket, ha befóliázzák a könyveket, és az iskolákban nem beszélhetnek a melegekről. 

A youtube-er volt állami gondozottként pontosan tudja, milyen visszaélések történnek az ilyen intézményekben. Felidézte, hogy karácsonykor a bicskei gyermekotthonnak is vitt adományokat, ahol azóta sem felejtették el a történteket. Novák Katalint arra kérte, üljön le a sértettekkel, és hallgassa végig azokat, akiket „Bicske díszpolgára, Vásárhelyi János megerőszakolt”.

Novák Katalin lemondását követelik

Ahogy az Index beszámolt róla, továbbra sem csillapodnak a kedélyek a köztársasági elnök bicskei pedofilügyben hozott kegyelmi döntésével kapcsolatban. Az ellenzéki pártok Novák Katalin lemondását követelik, a Demokratikus Koalíció méltatlansági eljárást is kezdeményezett, emellett Ferenc pápának is levelet írtak. 

Mint írtuk, Varga Judit távozását is követelik, mivel ő volt az, aki még igazságügyi miniszterként ellenjegyezte Novák Katalin kérelmét.

Az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas Novák Katalin köztársasági elnököt és Varga Judit volt igazságügyi minisztert ábrázoló plakátokat, valamint leragasztott szájú plüssfigurákat vittek szerda reggel több budapesti Fidesz-irodához.

A politikusok mellett civilek, köztük szülők is botrányosnak tartják az ügyet. Szerdán országszerte több helyen is táblákkal, molinókkal mentek az utcára, kifejezve tiltakozásukat Novák Katalin kegyelmi döntése ellen. Pénteken az Országos Közös Akarat tüntetést hirdetett a Belügyminisztérium elé, de a Momentum is szervezett egy demonstrációt 18 órára a Sándor-palotához.

Rovatok