Index Vakbarát Hírportál

Több ezer követőt veszített az Instagramon Curtis, aki Orbán Viktor évértékelőjén is ott volt

2024. február 21., szerda 06:11

Széki Attila, azaz Curtis állítása szerint nem szeretné a nevét adni semmilyen politikai állásfoglaláshoz, Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédén azonban mégis részt vett. A Crowdtangle közösségimédia-monitorozó oldal adatai szerint az elmúlt hét eseményei negatívan érintették a zenész Instagram-oldalát, ahol rövid idő alatt több ezer követőt veszített el.

Az elmúlt héten Széki Attila, azaz Curtis több politikai tartalmat is közölt Instagram-oldalán, annak ellenére, hogy állítása szerint csak zenélni szeretne, nem politizálni.

Mint írtuk, a bicskei pedofilügyben adottkegyelmi botrány miatt február 16-án demonstrációt tartottak aHősök terén a youtuberek és influenszerek, amelynek egyik szervezője Osváth Zsolt volt. Az influenszer hazugnak nevezte Curtist, mivel szerinte beleegyezett, hogy kiáll a demonstráció mellett, majd később egy Instagram-posztban határolódott el a kezdeményezéstől. A rapper szerint az ügyről Osváth Zsolt hazudott. 

A tüntetést végül Curtis is élőben figyelte, majd Instagram-oldalán egy 24 órán keresztül elérhető bejegyzésben a kormányellenes skandálásokat megosztva úgy fogalmazott: „Hazug banda! Ezért nem mentem!”

A rapper szerint soha nem volt titok, hogy Fideszes, de ő továbbra is csak a zenének szeretne élni és nem kíván politizálni.

A tüntetéssel kapcsolatban szintén azt írta a közösségi oldalán, hogy nem szeretné a nevét adni semmilyen politikai állásfoglaláshoz. Majd egy nappal később, február 17-én Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédén jelent meg.  

A 24.hu megvizsgálta, hogyan hatottak a történtek Curtis közösségi oldalára. A Crowdtangle közösségimédia-monitorozó oldal adatai szerint február 14-e óta több ezer Instagram-követő pártolt el a rappertől. Mint írták, öt nap alatt közel háromezer embert veszített el, amelyről egy grafikont is megosztottak.Curtis.png

Rovatok