Index Vakbarát Hírportál

Levelek tízezrei érkeznek a Buckingham-palotához

2024. május 28., kedd 12:08

Amióta Katalin hercegné videóüzenetében bejelentette, hogy rákkal küzd, rengetegen adtak hangot támogatásuknak és jókívánságaiknak. Az elmúlt hetekben levelek tízezrei érkeztek a palotához, amelyek többségében a polgárok mielőbbi jobbulást kívánnak a hercegnének.

A walesi hercegné még márciusban jelentette be egy videóüzenetben, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Noha korábban már mentek a találgatások arról, hogy pontosan mi baja lehet Katalinnak és miért van szüksége orvosi beavatkozásra, akkor még nem volt egyértelmű, hogy valóban rákról van szó. A vizsgálatok során azonban bebizonyosodott, hogy immár a királyi család két tagjának is meg kell küzdenie a betegséggel.

Katalin arról is beszélt, hogy megkezdi a kemoterápiás kezeléseket a mielőbbi felépülés érdekében. A videóban arra kérte az embereket, hogy neki és családja számára biztosítsanak most teret és nyugalmat erre az időszakra.

Alig bírják

Hogy a nyugalom és tér kinek mit jelent, már más kérdés, mivel a bejelentés után levelek ezrei kezdték ellepni a királyi családot. Bár a walesi herceg és hercegné privát irodája a Kensington-palotában van, a királyi családnak szánt leveleket a királyi udvar postája kezeli. A Daily Mail információi alapján

egy átlagos héten ezer ilyen levél érkezik, de most ez megtízszereződött.

Üzenetekkel, jókívánságkártyákkal és kisebb ajándékokkal igyekeznek kedveskedni a hercegnének az emberek. A levelek tartalmának zöme jókívánság a királyi család, és elsősorban Katalin részére. A személyzet ezúttal úgy döntött, igyekszik minden üzenetre egyesével válaszolni, de kérnek némi időt, mert jóval több az érkező levél, mint amivel egyszerre elbírnak.

Noha Katalin hercegné most a gyógyulásra összpontosít, férje. Vilmos herceg néhány hete visszatért hivatali teendőihez. Nemrég a Scilly-szigeteken tett látogatást, ahol szintén felesége állapotáról érdeklődtek nála. Akkor mindössze annyit osztott meg az emberekkel, hogy Katalin „jól van”.

Rovatok