Index Vakbarát Hírportál

Irodaházat is vett Mészáros Lőrinc

2016. július 7., csütörtök 15:10

Mészáros Lőrinc érdekeltségei elég szépen nőnek, legutóbb arról számoltunk be, hogy a felcsúti polgármester/nagyvállalkozó/földbirtokos egy vendéglátós céget alapított. Most pedig a Világgazdaság azt írja, hogy egy herceghalmi irodakomplexum, a Talentis Business Park került a tulajdonába. 

A 100 000 négyzetméteres területen épült elővárosi irodapark tulajdonosa, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. júniusban került a Talentis Group Zrt. tulajdonába. Ezt a céget Mészáros és felesége még februárban vásárolta a Mammut bevásárlóközpontot is fejlesztő Kenyeres Sándortól. A Talentis Business Park viszont a névazonosság ellenére nem ennek a cégnek a tulajdona volt,  azt egy Soldus Development Ingatlanfejlesztő Kft. nevű cégtől kellett Mészároséknak megvásárolnia, amelyben többek között Török Gábor politikai elemző is tulajdonos. 

A TBP új igazgatója Mészáros Lőrinc bizalmasa, az exrendőr Csík Zoltán lett, aki több más, Mészároshoz köthető cégben is fontos pozíciót tölt be, jogi képviselője például az Aranykalász Zrt.-nek, nemrég pedig több szállodába is bevásárolta magát

Az irodapark tavaly 50 millió forint bevételt szedett össze bérletidíjakból, a könyvei szerint pedig 2,4 milliárd forintot ér, bár Csík Zoltán a Világgazdaságnak azt nyilatkozta, a TBP egy kicsit túlméretezett Herceghalom igényeihez képest. 

Hogy Mészáros Lőrinc többi gazdasági érdekeltsége hogy teljesít, arról itt és itt olvashat bővebben. 

Rovatok