Index Vakbarát Hírportál

Ma tárgyalnak a minimálbér emeléséről

2021. december 1., szerda 08:37

Az Országgyűlés ma négy általános vitát bonyolít le, egyebek mellett tárgyal a jövő évi minimálbér-emelés miatt szükséges jogszabály-változtatásokról is.

A parlament hétfőn kezdődött ülésének harmadik napja reggel 9 órakor a tengerészek képzéséről szóló nemzetközi egyezményt érintő módosítások tárgyalásával kezdődik. A második napirendi pontban lesz szó a kormány legújabb gazdasági és pénzügyi törvénycsomagjáról, majd a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi emelésével összefüggő intézkedésekről tartanak vitát.

Az ülésnap végén a Magyar Nemzeti Bank 2020-as évről szóló beszámolója kerül terítékre. A Ház csütörtökön folytatja, és december 6-án, hétfőn fejezi be aktuális ülését. Orbán Viktor korábban közölte, hogy a garantált bérminimum a jövő évtől kezdve 260 ezer, a minimálbér pedig kétszázezer forint lesz. Minderről az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) már egy hivatalos egyezséget is kötött.

Ezenfelül az is kiderült, hogy a minimálbér emelésével együtt egyes szociális támogatások (például gyed, gyod) is nőhetnek majd a jövő évtől kezdve. 

(via MTI)

Rovatok