Index Vakbarát Hírportál

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV, már csak két nap van hátra

2022. május 18., szerda 10:23

Mindössze két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített tervezetet május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani, illetve kiegészíteni.

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás május 20-i határidejéig – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A közleményben a hatóság arra is felhívja a figyelmet, hogy a budapesti és a megyeszékhelyeken lévő központi ügyfélszolgálatok reggel fél 9-től este 6 óráig tartanak nyitva.

Aki egyetért a NAV által elkészített tervezetben foglaltakkal, és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak tervezete május 20-ával automatikusan bevallássá válik. 

A NAV által készített szja-bevallási tervezetet május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani vagy éppen kiegészíteni, amit legegyszerűbben az elektronikus azonosítással rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető webes felületen.

Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – május 20-ával a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)

Rovatok