Index Vakbarát Hírportál

Maradnak a családtámogatások, idén és jövőre is lesz babaváró és csok

2022. július 30., szombat 18:43

A kormányzati ígéret szerint idén és jövőre is számolhatnak a családok azzal, hogy felveszik például a babaváró hitelt vagy a csokot.

Szombat délelőtt rendkívüli kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány felszabadítja a stratégiai készletek egy részét, miután karbantartás miatt leáll a Mol százhalombattai finomítója, illetve a lakosságon, a taxisokon és a mezőgazdasági erőgépeken kívül mindenkit kizárnak a 480 forintos kedvezményes tankolásból, így a céges autókat is. 

Az erről szóló rendelet már megjelent a Magyar Közlönyben, és hatályba is lépett. Ebben valóban az szerepel, hogy a 480 forintos garantált benzinárat kizárólag a következő járművekre tartják fönn:

Kormányközeli források alapján a személygépkocsik csaknem 20 százaléka lehet céges üzemben tartású, ez közel 800 ezer járművet jelent.

Mindeközben Magyarország kormánya a hivatalos Facebook-oldalán egy rövid posztban tette közzé, hogy a háborús helyzetben amihez azonban nem nyúlnak hozzá, azok a családtámogatások.

A jellegzetes kormányzati retorikának megfelelően, mint írják, a háborús helyzetben is megvédik, valamint a 2023-as költségvetésben is biztosítják a következőket:

Mindez megfelel annak, amit korábbi cikkünkben írtunk a 2023-as költségvetésről, amely most úgy tűnik, hogy mindenekelőtt a családok költségvetése lesz.

Rovatok