Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk háborút hirdetett az Apple ellen

2022. november 30., szerda 06:09

Elon Musk hivatalosan is hadat üzent a világ legnagyobb technológiai vállalatának. Azt állította, hogy az Apple fenyegeti a Twitter helyét az App Store-ban, és gyűlöli a szólásszabadságot.

A világ leggazdagabb embere hivatalosan is hadat üzent a világ legnagyobb technológiai vállalatának − írta meg az Insider

Musk egy sor tweetben cenzúrával és monopolisztikus gyakorlattal vádolta az Apple-t. Azt állította, hogy a vállalat „többnyire leállította” a hirdetést a Twitteren, és felvetette, hogy az Apple és vezérigazgatója, Tim Cook „gyűlöli az amerikai szólásszabadságot”.

Az Apple azzal is fenyegetőzött, hogy visszatartja a Twittert az App Store-ból, de nem árulja el, miért

− tweetelte Musk, indokot adva legújabb kritikájának. 

Az Apple nem reagált azonnal az Insider megkeresésére, hogy kommentálja Musk tweetjeit.

Musk gyakran szidalmazza riválisait

Musk azt a 30 százalékos díjat is kifogásolta, amelyet az Apple a cég App Store-ján keresztül történő legtöbb eladásból szed. Korábban számos kisebb cég kifogásolta az App Store díját, és ez többek között a Fortnite videójátékot gyártó Epic Games és a technológiai óriás között folyamatban lévő jogi vita tárgya. 

Musk nem először kritizálja az Apple App Store-ját. Májusban Musk azt mondta, hogy a 30 százalékos díj

tízszer magasabb, mint amennyinek lennie kellene. 

A hétfői támadások tovább fokozzák az ellenségeskedést Musk és Cook között. Musk más milliárdosokat is szívesen szidalmaz, a múltban olyanokat kritizált a Twitteren, mint Jeff Bezos és Bill Gates. 

(Borítókép: Patrick Pleul / Pool / Getty Images)

Rovatok