Index Vakbarát Hírportál

Ülésezett az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs

2022. december 16., péntek 19:20

Ülésezett a szakminiszter vezetésével az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs pénteken Budapesten – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM).

A testület első alkalommal egyeztetett az aktuális ágazati kérdésekről Lantos Csaba energiaügyi miniszter vezetésével 2022. december 16-án Budapesten.

A napirenden ezúttal is hangsúlyosan szerepelt az ellátási helyzet és a kilátások áttekintése, a jövő évi beszerzési lehetőségek feltérképezése.

Az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzset idén nyáron hozta létre a kormány, irányítását az önálló Energiaügyi Minisztérium megalakulása után vette át az új tárcát vezető Lantos Csaba, aki december 5-én tette le miniszteri esküjét.

A magyar kormány a háborús veszélyhelyzet által okozott drasztikus energia-áremelkedés és a nyugat-európai energiahiány miatt hirdetett energia-veszélyhelyzetet.

Európa nehéz tél elé néz, soha nem látott energiaválság küszöbén áll. Ezért most a legfontosabb feladatunk az, hogy megóvjuk Magyarország energiabiztonságát, és megvédjük a rezsicsökkentést

– közölte július végén az energia-veszélyhelyzetről Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A testület küldetése változatlan: a magyar családok és a rezsicsökkentett árak védelme, az energiaellátás biztonsága érdekében dolgozik a továbbiakban is.

Az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzset korábban a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely vezette.

(Borítókép: Lantos Csaba új energiaügyi miniszter leteszi esküjét az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 5-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok