Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő összegért kelt egy villa a II. kerületben

2022. december 30., péntek 17:05

A Duna House közzétette, hogy Budapesten mennyibe került a legdrágább és a legolcsóbb ingatlan 2022-ben. Akadt egy medencés, jacuzzis villa, amelyért óriási összeget fizettek.

Ugyan Budapesten az első negyedévben szárnyalt az ingatlanpiac, az utóbbi pár hónapban visszaesett a kereslet. Ennek oka a bizonytalan gazdasági helyzet, a megugró kamathitelek és a rezsicsökkentés változtatása – írja a hvg.hu a Duna House közleménye alapján.

Az ingatlanos cég közzétette a legdrágább és a legolcsóbb ingatlanok listáját. Ebből kiderül, hogy az elmúlt évben a legmagasabb összeget egy jakuzzis, medencés, 340 négyzetméteres, nagyon jó állapotú, II. kerületi luxusokosotthonért fizették: 780 millió forintot.

A legmagasabb négyzetméterárat pedig egy, a budai várban található ingatlanért fizették. Az 52 négyzetméteres, budai hegyekre néző, lenyűgöző panorámával rendelkező, másfél szobás lakás 120,5 millió forintért kelt el. Ez 2,3 millió forintot jelent négyzetméterenként.

A pesti oldalon 241 millió forintot fizettek a legdrágább lakásért, amely egy 105 négyzetméteres, új építésű, dunai panorámás, két gépkocsibeállóval rendelkező ingatlan. Ez szintén 2,3 millió forintot jelent négyzetméterenként.

A legolcsóbban eladott lakás a Váci úton található. A 18 négyzetméteres ingatlan 22,1 millió forintért kelt el, ami 1,23 milliós négyzetméterárat jelent. Emellett az is kiderült, hogy melyik volt a legnagyobb ingatlan, amelyet eladtak: egy 1356 négyzetméteres irodaház, amely a Bécsi úton található. Ez egyben a legalacsonyabb négyzetméterárral rendelkező ingatlan, 410 millió forintot fizettek érte.

Rovatok