Index Vakbarát Hírportál

Talált egy uszadékfát az euróövezeti építőipar

2023. március 21., kedd 13:25

A decemberi víz alá merülés után januárban éves és havi szinten is minimálisan nőtt az építőipari termelés az euróövezetben.

Januárban nőtt az euróövezet építőipari termelése éves és havi összevetésben is – jelentette kedden az Európai Unió statisztikai hivatala.

Az euróövezetben az idei év első hónapjában az egy évvel korábbihoz képest 0,9 százalékos volt az építőipari termelés bővülése. Egy hónappal korábban 0,6 százalékkal esett vissza az építőipari termelés, 2022 decembere volt az első zsugorodást mutató hónap 2021 decembere óta.

Az előző hónaphoz képest szezonális kiigazítással 3,9 százalékkal nőtt az építőipari termelés az euróövezetben januárban az Eurostat első becslése szerint. Decemberben 2,3 százalékos volt a havi csökkenés.

Az Európai Unióban 3,5 százalékkal nőtt januárban az építőipari termelés a decemberihez viszonyítva. Decemberben az EU-ban 2,0 százalékkal csökkent az építőipari termelés. Az egy évvel korábbihoz képest 1,4 százalékkal nőtt januárban az EU építőipari termelése, decemberben 0,1 százalékos volt az éves csökkenés.

Rovatok