Index Vakbarát Hírportál

Nagy Márton: A jegybank „küklopsz üzemmódban” figyeli az inflációt

2023. december 4., hétfő 19:13

Az év végére 6-7, jövőre 5-6 százalékos inflációval számol a kormány – mondta Nagy Márton. A gazdaságfejlesztési miniszter szerint a bruttó átlagbérek esetében pedig 10-12 százalékos emelkedésre lehet számítani a következő évben.

Az év végére 6-7, jövőre 5-6 százalékos inflációval számol a kormány, míg a bruttó átlagbérek esetében 10-12 százalékos emelésre lehet számítani – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A beszélgetésben arról is szó volt, hogy:

A beszélgetésben arra is kitért, hogy a reptérügyben jól haladnak. Elmondása szerint a Budapest Airport megvásárlását az év végéig le szeretnék zárni, és a cél, hogy a tranzakció tiszta legyen, majd gyorsan átvegyék a repteret.

Mint megírtuk, szeptemberben megindultak a tárgyalások a jelenlegi többségi tulajdonos és a magyar állam között a stratégiai jelentőségű Budapest Airport visszaszerzésében. 

A magyar állam korábbi ajánlata szerint négymilliárd euróért – több mint 1500 milliárd forintért – szerezne 51 százalékos tulajdonrészt. A fennmaradó 49 százalékot pedig egy másik repülőtér-üzemeltető szerezheti meg.

Később kiderült, hogy a magyar kormány a francia Vinci Airports vállalattal együtt szerezné meg a Budapest Airport irányítását. A világ egyik legnagyobb repülőtér-üzemeltető cége 49 százalékos kisebbségi részesedést szerezhet.

(Borítókép: Nagy Márton. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok