Index Vakbarát Hírportál

Reklámfogás volt a coloradói ballonos kölyök története

2009. október 18., vasárnap 21:45

Egy valóságshow reklámfogása volt Falcon Heene csütörtöki drámája. A kisfiúról azt hitték, hogy elszállt apja héliumballonjával, ám amikor a ballon földet ért, nem találták. Mint kiderült, otthonában bujkált a garázs padlásán. Egy tévéinterjúban elszólta magát. Szüleit akár hat évre is bebörtönözhetik.

Amit már pénteken sejteni lehetett, vasárnapra csaknem bizonyossá vált. Immár a coloradói hatóságok szerint is kamu volt a hatéves Falcon Heene drámája, akiről órákig azt hitték, hogy apja hélliumballonjával 2400 méteres magasságba emelkedett, majd, miután nem találták az ufószerű járműben, valóságos hajtóvadászatot indítottak felkutatására. A gyerek mindeközben otthonában bujkált a garázs padlásán.

Arra, hogy a történet kamu lehet, már csütörtökön voltak utalások. A CNN interjút készített a kisfiúval, aki arra a kérdésre, hogy miért bújt el, azt felelte a tévéseknek: "azt mondtátok, hogy a show miatt". Gyaníthatóan a hatéves kisgyerek a CNN-esekről is azt gondolta, hogy ugyanazok a tévések, akik a valóságshow-t is forgatják.

Jim Alderen, a helyi seriff - aki csütörtökön még védte a családot és valósnak nevezte a drámai történéseket - vasárnap bejelentette, hogy az eset kamu volt. "Csak nyilvánosságra vágytak, hogy jobb szerepet kapjanak egy valóságshow-ban" - nyilatkozta a Denver Postnak.

A rendőrség hamarosan vádat emelhet Heene-ék ellen, egyben vizsgálják, hogy a valóságshowt gyártó cég munkatársainak mi volt a szerepük a történetben.

Ha bűnösnek találják őket, Heene szülei, Richard és Mayumi akár hat év börtönt és félmillió dolláros pénzbírságot is kaphat. A hatóságok ráadásul a drága mentőakció költségeit is behajthatják rajtuk.

Heene-ék visszatérő szereplői a valóságshow-knak, legutóbb márciusban az Egyesült Államokban az ABC-n sugárzott Anyacsavarban szerepeltek.

Falcon Heene eltűnését csütörtön jelentették az amerikai hírtelevíziók. A kisfiú a hírek szerint délelőtt bemászott apja ufószerű kísérleti héliumballonjába, amit valahogy eloldozott. A ballon két és fél órán át lebegett Colorado felett, nyolcvan kilométert haladt, eközben 2400 méter magasba emelkedett. Földet érése után a rendőrök nem találtak senkit az utasterében. Attól tartottak, hogy a gyerek kipottyanhatott, amit egy rendőr látni is vélt, ezért nagy erőkkel kutatták át a környéket.

Rovatok