Index Vakbarát Hírportál

Lelőtték a seattle-i rendőrgyilkost

2009. december 1., kedd 14:41 | aznap frissítve

Hétfőn még kacsának bizonyult a férfi haláláról szóló hír, de néhány órával később megtalálták. A rajtaütés körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Az amerikai Seattle város rendőrsége kedden lelőtte azt a férfit, aki a gyanú szerint a hétvégén megölt négy rendőrt egy kávézóban - közölte egy rendőrségi szóvivő. Egy nappal korábban már érkeztek olyan hírek, hogy a 37 éves Maurice Clemmonst egy rajtaütésben megölték a rendőrök, de azok később hamisnak bizonyultak.

Ed Troyer elmondta, hogy a seattle-i rendőrök a Pierce megyei hatóságok információi alapján találták meg a gyanúsítottat. "Kapcsolatba léptek vele, majd lövések dördültek, és a gyanúsítottat megölték" - közölte Troyer.

A példátlan négyes rendőrgyilkosság vasárnap történt, az Egyesült Államok északnyugati részén, Washington államban. A Pierce megyei rendőrség szóvivője szerint a rendőrök szolgálatuk előtt a tacomai Parklandban lévő Forza kávézóban ültek egy asztalnál papírmunkájukat végezve laptopjaikon, amikor a férfi berontott és lövöldözni kezdett.

A rendőrség szerint nem tudni, hogy a gyanúsított miért lőtte le a rendőröket, a rajatütésként jellemzett támadásban. A férfi csak a rendőröket célozta, akik egyenruhát, és golyóálló mellényt viseltek. A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy a kávéházi lövöldözésben Clemmons is megsebesült.

Rovatok