Index Vakbarát Hírportál

Cain belebukott a szexbotrányba

2011. december 3., szombat 20:21 | aznap frissítve

A republikánus elnökjelöltségért induló Herman Cain szombaton bejelentette, hogy felfüggeszti az elnökválasztási kampányát, amelyet szerinte tévútra tereltek az ellene felhozott hamis vádak. „Békében vagyok Istenemmel, a nejemmel, és ő is velem" – mondta, mielőtt kimondta kampányának felfüggesztését, amit sokan már napok óta találgattak.

Cain az első fekete politikus, aki eséllyel pályázott volna a republikánus elnökjelöltségre, ám a közbeszédbe került házasságtörő viszonyai miatt újraértékelte stábjával a győzelmi esélyeit. A Godfather's Pizza étteremlánc volt vezetőjének portréját itt olvashatja>>

Cain október közepén hirtelen a republikánus jelöltségért folyó verseny élére ugrott, azonban egymás után kerültek elő a szexuális zaklatásokról szóló vádak, ezért az elmúlt hetekben visszaesett a felmérésekben, és a pénzügyi forrásai is kezdtek kiapadni. Legutóbb egy 46 éves atlantai nő, Ginger White állította, hogy 13 éven át volt szexuális viszonyuk, holott az üzletemberből lett elnökjelölt akkor már a feleségével, Gloriával élt együtt.

Cain szombati bejelentésekor úgy vélte, nagy dolgot értek el, hiszen a felmérések alapján a legjobb négyig jutottak Barack Obama elnök, valamint a két republikánus éllovas, Mitt Romney és Newt Gingrich előzi csak meg.

Ugyanakkor azt mondta, hogy nem tűnik el a közéletből. „Belülről akartuk megváltoztatni az amerikai politikát. Most majd kívülről leszünk kénytelenek, ami kicsit tovább tart majd" – mondta. Várja a támogatókat a CainSolutions nevű honlapon, amelyen majd további terveit is ismerteti.

A kampány „felfüggesztésével" a jelölt továbbra is gyűjthet, és felhasználhat kampánypénzeket, ez hivatalosan nem jelent végleges visszalépést. Cain ugyanakkor azt is elmondta, hogy hamarosan bejelenti, kit támogat az elnökválasztáson, és az biztosan nem Barack Obama lesz.

A szombati beszéd előtt már kiszivárgott, hogy Cain több republikánus elnökjelöltet is felhívott telefonon, közülük a Tea Party által támogatott Michele Bachmann kampánystábja erősítette meg, hogy beszéltek a volt pizzamogullal. Részleteket azonban nem árultak el.

Rovatok