Index Vakbarát Hírportál

DSK egymillió dollárt követel a szobalánytól

2012. május 15., kedd 17:23

Egymillió dolláros ellenkeresetet nyújtott be hétfőn Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója az ellen a szobalány ellen, aki szexuális támadással vádolja.

A volt francia politikus és gazdasági szakember szerint Nafissatou Diallo rosszindulatú  és felelőtlen módon, hamisan vádolta meg, amikor egy évvel ezelőtt azt állította, hogy erőszakoskodott vele.

A Strauss-Kahn elleni bűnvádi eljárást ejtették, miután az ügyészeknek kétsége támadt Diallo szavahihetőségével kapcsolatban, ám a nő ezután polgári peres eljárást indított ellene.
Az ügyben eljáró Douglas McKeon bronxi bíró a hónap elején elutasította Dominique Strauss-Kahn arra való hivatkozását, hogy az incidens idején diplomáciai mentessége volt.

Diallo azt állítja, hogy Strauss-Kahn meg akarta erőszakolni, majd orális szexre kényszerítette, amikor a szobáját ment kitakarítani. A felperes ügyvédje kétségbeesett trükknek nevezte az ellenkeresetet.

Az eset, amely derékba törte a francia elnökségre is aspiráló Strauss-Kahn politikai karrierjét, tavaly május 14-én történt.

Az IMF volt vezére ellen nemrég újra felmerült a nemi erőszak vádja: a nyomozók arra kérték az ügyészséget, hogy terjesszék ki egy lille-i prostituált hálózat fenntartásáról folyó vizsgálatot arra, hogy Strauss-Kahn és barátai erőszakot követtek-e el a kör egyik tagján, amikor 2010 végén Washingtonba hívták, hogy vegyen részt egy partin.

Straus-Kahn elismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt a hálózat több nőtagjával, de tagadja, hogy tudott volna arról, hogy prostituáltak, és határozottan cáfolta az új vádat, leszögezve: soha nem tett semmilyen erőszakot.

Rovatok