Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea újból videón támadja a Fehér Házat

2013. március 20., szerda 13:02

Észak-Korea újabb, a Youtube-ra feltöltött propagandavideójában mutat be egy elképzelt rakétatámadást az amerikai főváros, Washington ellen. A videóban egy hosszabb fegyverbemutató montázs után az amerikai kormányzati épületeket, többek között a Fehér Házat illetve Capitolium kupoláját láthatjuk, ahogy felrobbannak és lángra kapnak egy rakétatámadásban.

Nem ez az első ilyen video, az észak-koreai kormányzat hivatalos honlapjának YouTube-csatornájára már február elején is felkerült egy hasonló, abban egy férfi álmában egy észak-koreai rakétát lát becsapódni egy elképzelt amerikai városba.

Az észak-koreai rezsim fenyegetéseit beváltva előző hétfőn a két Korea közötti forródrót és megnemtámadási egyezmény után az állampárt hivatalos lapja szerint a háborút 1953-ban lezáró tűzszünetet is érvénytelennek nyilvánította.

Dennis Rodman NBA-kosaras február végi szívélyes látogatása után megint felizzott a feszültség a Koreai-félszigeten, a dél-koreai-amerikai közös hadgyakorlatra és az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) újabb szankcióira válaszul egymást érték az észak-koreai rezsim egyre súlyosabb fenyegetései az előző héten. A február 12-i nukleáris tesztre válaszul elrendelt szankciókra reagálva fenyegetett Észak-Korea a tűzszünet felmondásával, de megelőző atomcsapást is kilátásba helyezett.

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter pénteken jelentette be, hogy tizennégy földi telepítésű rakétaelfogó egységgel erősítik meg védelmi rendszerüket, tekintettel az erősödő észak-koreai és iráni nukleáris fenyegetésre.

Rovatok