Index Vakbarát Hírportál

Pornó, nők, drogok, hazugság – és videók

2013. szeptember 26., csütörtök 20:33

Csütörtökön jelent meg egy videó, amin állítólag egy szombathelyi fideszes politikus kokainozik. Összeszedtük azokat a külföldi politikusokat és közszereplőket, akik szintén videók vagy hangfelvételek miatt kerültek nehéz helyzetbe. Volt, akit a Fehér Házból irányított betörés miatt hurcoltak meg, mások a parlamentben néztek pornót. Egy amerikai képviselő annyira bénán csajozott az interneten, hogy nemcsak fényképet küldött magáról, de még a nevét sem változtatta meg. A tizenkilencedik században az egyik amerikai elnökjelölt lekurvázta vetélytársa anyját.

Watergate

Minden idők legnagyobb politikai botránya, az unalomig ismert Watergate-ügyben is kulcsszerepet játszottak a hangfelvételek. Az alapsztori szerint az elnökválasztási kampány alatt „valakik” betörtek az ellenzéki, demokrata kampányközpontba, ami a Watergate központban volt. Az amerikai elnök, Richard Nixon azt állította, hogy az egészről semmit sem tudott, persze ezt csak addig hitték el neki, amíg egy mindent eldöntő hangfelvétel nyilvánosságra nem került. Ezen a felvételen Nixon beszélgetett egy munkatársával – a betörésről. Néhány nap múlva az elnök lemondott.

Képviselő ne nézzen pornót

2009-ben mondott le egy indiai kormányzó, miután a tévében is bemutatták a róla szóló szexvideót. A nyolcvanhat éves politikus három nővel szerelmeskedett a videón. A kormányzó szerint hamisítvány a felvétel és nem amiatt, hanem egészségügyi okokból mondott le, a tévében mutatott felvétel pedig csak a „a kormányzó befeketítésére irányuló hamis és rosszindulatú montázs.”

Two Karnataka ministers caught watching porn film in assembly

Két miniszter abba bukott bele Indiában, hogy pornót néztek a parlamentben, harmadik társuk azért mondott le, mert övé volt a telefon. Természetesen mindegyikük tagadta a vádakat, csak éppen nem akartak ártani a pártjuknak, vagy a kormánynak és ezért inkább lemondtak. Az egyik képviselő meséje szerint ő egy olyan videót nézett, amin egy nőt erőszakoltak meg és egy felszólalásában akarta felhívni a figyelmet a problémára.

A királyi vér is felforr néha

Nem kímélték a szexbotrányok az angol királyi családot sem. 2007-ben egy olyan videóval zsarolták meg őket, ami az egyik uralkodóházi családtagot és a palota egy alkalmazottját mutatta orális szex közben. Ráadásul még egy kokainnal töltött boríték is látszott elvileg a felvételen, amit a királyi család egyik tagja írt alá. A zsarolókat találkozóra hívta egy titkosügynök, aki a palota egyik dolgozójának adta ki magát, a találkozón pedig rajtuk ütött a Scotland Yard. Az ügyet eldöntő bírósági tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott.

Az anyád egy kurva volt

Az 1828-es amerikai elnökválasztási kampányban a korábbi elnök többek között azzal támadta Andrew Jackson későbbi elnököt, hogy az anyja prostituált volt. A hivatalban lévő John Quincy Adams elnök kampánycsapata szórólapokat nyomtatott, amiken azt állították, hogy Jackson anyját az angolok hozták magukkal prostituáltként. Ezzel az elnökjelölt megbízhatóságát akarta aláásni Adams.

Más szórólapokon koporsókat mutattak, arra utalva, hogy Jackson sok katonaszökevényt végeztetett ki. A negatív kampány sikertelen volt: Adams elveszítette a választást, Jackson váltotta őt az elnöki székben.

Harry herceget Las Vegasban fényképezték le meztelenül egy biliárdpartin. A tavalyi képeken egy nővel volt látható, aki szintén meztelen. Az ügyet meglehetősen diszkréten kezelte a brit média: a legtöbb tévé nem hozta le a képeket, és csak a SUN nyomtatta ki a címlapjára a saját nemi szervét markolászó Harry herceg fényképét. A Guardian szerint a királyi család környezetéből érkezett egy határozott kérés, ezért kezelték ilyen finoman az ügyet. Mindennek persze nem sok értelme volt, mert az amerikai internetes lapok teljes nyugalommal közölték a képeket, amik nem álltak meg a brit határnál.

A hetvenes években a a védelmi minisztérium egyik államtitkárát fényképezték le szex közben, ráadásul még marihuanát is szívott, ez bőven elég volt ahhoz, hogy le kelljen mondania. Az egyik prostituált férje bújt el és ő készítette a képeket az egyszerre két dominával ágyba bújó politikusról. Távozása után az államtitkár az olaszországi toszkánában vett egy tizenhetedik századi kastélyt és ott élt 2006-os haláláig, távol tartva magát a politikától. Ez az eset is megjelenik a 2008-as Banki meló című filmben, a film egy másik szála, ami szerint az angol királynő testvérét, Margit hercegnőt is lencsevégre kapták két férfival, sosem igazolódott be.

Szexfotókat küldött

Meztelen képeket küldött magáról ismeretlen nőknek egy demokrata képviselő, Anthony Weiner. A képeken félmeztelenül látható a politikus, de volt olyan is, ahol a nemi szervét mutatta meg egy nőnek. A politikus 2011-ben a botrány hatására lemondott a kongresszusi helyéről, majd 2013 májusában visszatért a politikába és indult a New York-i polgármesteri székért. Esélyes jelölt volt, a választók elfelejtették korábbi botrányát, ekkor viszont ismét lehoztak a lapok néhány képet. Ezeket a kongresszusi lemondása után küldte néhány nőnek, a képek megjelenése után a politikus népszerűsége összeomlott, de ő mégsem mondott le a jelöltségről. Végigvitte a kampányát és ötödikként, mindössze 4,9 százalékkal végzett az eredetileg a demokraták fő jelölteként indított politikus.

Letagadta a családját

Szintén az interneten csajozott Christopher Lee, egy republikánus képviselő. Két éve azért kellett lemondania, mert a Craigslisten megismert nővel váltott levelekben letagadta a feleségét, a gyerekét és a munkájáról is hazudott. A képviselő viszont ügyetlen volt: az igazi nevét használta a társkereső oldalon, ezért amikor a nő rákeresett a névre az interneten, egyből kiderült az igazság. A nő levelezőpartnere, aki egy félmeztelen képet is küldött neki, a képviselőház tagja volt. A nő egyből továbbította a levelezést a Gawkernek, a képviselő pedig lemondott.

Silvio „Bunga-Bunga” Berlusconi

A volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi bíróság előtt áll, mert a vád szerint fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra és adót is csalt. A híressé vált bunga-bunga partikról több képet is közzétett az ügyészség, ezeken fiatal nők láthatók kihívó ruhákban és pózokban. Berlusconi szerint ezek a bulik „teljesen normális vacsorák” voltak, szó sem volt bunga-bungázásról. Az ügyészség azzal vádolja a volt olasz miniszterelnököt, hogy egy kiskorú lánnyal is szexelt, akinek fizetett ezért. Még bunga-bunga partik miatti nyomozás előtt, amikor Milánóban a lányt bolti lopásért le akarták tartóztatni a rendőrök, Berlusconi odatelefonált, hogy a lány a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak unokahúga, úgyhogy hagyják elmenni.

Rovatok