Index Vakbarát Hírportál

Franciaország miért buzi?

2014. január 28., kedd 13:24

A Google keresőnek van egy beépített Autocomplete funkciója, amitől elvileg még gyorsabban kereshetünk, elég elkezdenünk beírni azt, hogy „egyik kutya”, a kereső máris fel fogja ajánlani, hogy „egyik kutya, másik eb”. Azért ezt ajánlja, mert a legtöbb felhasználó így fejezte be az „egyik kutya” kezdetű mondatot.

Ennek az egyszerű funkciónak temérdek nem várt haszna is van, többek között verseket írhatunk vele, vagy megtudhatjuk, hogy a magyarokat az áramlopásnál jobban már csak a csókolózás érdekli.

Magyarország miért ilyen szegény? Svédország miért ilyen boldog?

Egy Randy Olson nevű Twitter-felhasználó pedig a napokban elkészítette a Európa új térképét, ahol az országokhoz a „Why is [country] so ...”, azaz az „[adott ország] miért ilyen ...” kezdetű kérdések legnépszerűbb jelzőjét írta be. Tehát mivel hazánkkal kapcsolatban ebben a szerkezetben legtöbben a „Magyarország miért ilyen szegény?” kérdésre keresnek rá, ezért szerepel nálunk a térképen az, hogy poor (szegény).

A szegénység egyébként nemcsak Magyarországgal, hanem a legtöbb kelet-európai országgal kapcsolatban kiemelkedően foglalkoztatja a Google-használókat. Az összesítés alapján a felhasználók szerint

Rovatok