Index Vakbarát Hírportál

Ezért kár volt Svájcba menni

2014. január 31., péntek 22:37

Csaknem kétezren haltak meg a szíriai belháborúban azalatt az egy hét alatt, amíg a béketárgyalások folytak a szemben álló felek egy része között Svájcban az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) égisze alatt.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű civil szervezet pénteki közlése szerint az áldozatok között legkevesebb 430 civil – írja az MTI. A számok arról tanúskodnak, hogy a harcok nem csitultak, miközben a szíriai kormány és a felkelők egy részének képviselői Svájcban tárgyaltak kézzel fogható eredmény nélkül. Csupán az tekinthető pozitívumnak, hogy valószínűleg újból tárgyalóasztalhoz ülnek, illetve hogy sikerült elérni, hogy a nők és a gyerekek távozhassanak a több mint egy éve alatt ostrom alatt tartott Homsz városából.

A hét áldozatadatainak számát az utóbbi időszakot alapul véve átlagosnak mondta Rami Abdul Rahman, az OSDH igazgatója. A 430 civillel főként bombák, orvlövészek, rakéták végeztek.

A szíriai belháború lassan három éve tart, eddig összesen 130 ezer halálos áldozata van, a 23 milliós lélekszámú országból 2 millióan külföldre menekültek.

Rovatok