Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a bostoni robbantó szobatársát

2014. július 21., hétfő 20:57

Elítélte egy amerikai bíróság Dzsohar Carnajev, a bostoni robbantó szobatársát, írja a Buzzfeed. Azamat Tazsajakovra 25 éves börtönbüntetés is várhat, miután az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolták meg. Az ítéletet majd október 16-án jelentik be.

Tazsajakov három nappal a merénylet után bizonyítékokat, például robbanószert tüntetett el Carnajev kollégiumi szobájából. Az ügyészek szerint Tazsajakov és társa, Diasz Kadirbajev azután tűntették el Carnajev hátizsákját, miután az FBI először fotót közölt a merénylőről, majd kivették belőle a robbanószereket. A férfit egy másik, hasonló vádpontban viszont ártatlannak találták.

Tavaly márciusban robbant pokolgép az éves maratonon Bostonban, hárman meghaltak, és több mint 260-an megsérültek. A tettes ellen hajtóvadászat indult, és kiderült, hogy egy kazah testvérpár, Dzsohar és Tamerlan Carnajev áll a merénylet mögött, utóbbit a rendőrök sebesítették meg halálosan. A szintén súlyos sérüléseket szerző testvérét végül elkapták a rendőrök, ellene 30 rendben emeltek vádat, januárban az ügyészség halálbüntetést javasolt a fiatalabbik Carnajevnek.

Rovatok