Index Vakbarát Hírportál

A legújabb menekültes videón a Waberer's kamionját lepik el

2015. június 17., szerda 14:06

A Waberer's kamionja látható a legújabb felvételen, mely azt mutatja be, hogy próbálnak menekültek feljutni a teherautók rakodóterébe a határátkelőknél.

A pótkocsit felnyitó, felszállni próbáló menekültek láthatók azon az útjelző tábla szerint Calais-nál készült videón, melyet a Международни шофьори-international drivers Facebook-csoportba töltöttek fel.

Migránsok utaznának a Waberer's kamionján

A kamiont először követni kezdik, majd amikor lassít, követik a migránsok, megpróbálva kinyitni. Végül többen be is másznak a raktérbe, bár van, aki végül meggondolja magát és kiszáll.

A Waberer'st megkerestük az ügyben, amint nyilatkoznak, frissítjük cikkünket.

„Szent isten”, „Ilyet a tévében láttunk” – kommentálták a látványt egy hasonló korábbi felvételen egy turistabusz utasai. Az a videó múlt vasárnap készülhetett, amikor a calais-i kikötőt lezárták, miután második világháborús gránátokat találtak.

Deportálásra várnak

Calais-ban a hónap elején két sátortábort is felszámoltak, ahol 140-en éltek. A kikötőváros a Szíriából, Afganisztánból, Szudánból és Irakból érkezők első számú célpontja, innen kompon vagy a csalagúton akarnak továbbutazni Nagy-Britanniába. A hatóságok szerint mintegy 2500-an élnek sátrakban a környéken.

Közben az Angliában embercsempészet gyanújával letartóztatott magyar kamionsofőr ügyében is történt fejlemény. Hétfőn írtuk meg, hogy 51 albán migránst találtak egy magyar kamionban a brit határőrök, egy terhes nőt kórházba szállítottak.

A Brimsby Telegraph szerint hírszerzési információ alapján kapcsolták le a kamiont, mely a Hoek van Holland félszigetről tartott a North Lincolnshire-i Killingholme-ba. Vasárnap reggel 7 óra 40-kor már várták a kamiont a kikötőben, őrizetbe vették a migránsokat, akiket a lap szerint deportálni fognak.

Rovatok