Index Vakbarát Hírportál

Le kellett állítani a Csalagút forgalmát a menekültek miatt

2015. július 4., szombat 09:12

Éjjel ismét le kellett állítani a La Manche csatorna alatti alagút vonatforgalmát, miután 150 menekült megpróbált feljutni egy Nagy-Britanniába tartó kamionokat szállító szerelvényre, írja az MTI.

A Csalagutat csak két óra elteltével nyitották meg újra, miután a rendőrség átvizsgálta az összes várakozó vagont. Az alagutat üzemeltető Eurotunnel társaság képviselője szerint az illegális bevándorlók behatolásai mindennapossá váltak, annak ellenére, hogy a társaság jelentősen megerősítette a létesítmény őrzését.

Menekültek ezrei várnak arra, hogy a Csalagúton keresztül Nagy-Britanniába juthassanak. A franciaországi Calais-ban négy segélyszervezet szerint már humanitárius válság fenyeget, mivel a menekülttábor megtelt, és több ezren egy, a tábor melletti volt szeméttelepen kényszerülnek sátorozni. Az embertelen állapotokról itt írtunk bővebben.

A menekültek már számtalanszor megrohanták a Nagy-Britanniába tartó kamionokat, volt olyan eset is, hogy magyar kamionsofőrt tartóztattak le Angliában, miután 51 albánt találtak a járművében.

Rovatok