Index Vakbarát Hírportál

Kölni tömeges erőszak: a rendőrök attól féltek, valaki meghal

2016. január 7., csütörtök 15:15

A német rendőrség nem volt ura a helyzetnek szilveszter éjjelén Kölnben – derül ki a Spiegel birtokába jutott rendőrségi belső jelentésből. A dokumentum január 4-én készült, egy vezető rendőrtiszt írta, aki a kölni pályaudvarnál kialakult helyzetet kaotikusnak és szégyenteljesnek írta le.

„A nők kísérővel vagy anélkül a szó szoros értelmében vesszőfutást éltek át az erősen ittas tömeg közepén, ami leírhatatlan volt” – írja a jelentés, mely szerint a rendőrök számos megtört, síró és megfélemlített járókelővel találkoztak: nőkkel és fiatal lányokkal, akik verésről, lopásról és szexuális molesztálásról tettek bejelentést a rendőröknek. Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a rendőrség és a német igazságügyi miniszter hivatalos kommunikációjukban is a bűnözés egészen új dimenziójáról beszéltek. Több tucat nőt molesztáltak Hamburgban, Düsseldorfban és Berlinben is.

Kölnben a jelentés szerint a sértettek tettesként minden esetben a téren gyülekező migráns férfiakat jelölték meg. A tettesek azonosítása azonban nem volt lehetséges.

A bevetési egységek nem tudtak minden bűncselekményt kontrollálni, ehhez ugyanis túl sok történt egy időben.

– írják. A rendőröket is frusztrálta, hogy nem tudtak minden segítséget kérő nőn segíteni.

A helyszínen nem volt lehetőség arra sem, hogy őrizetbe vegyék az elkövetőket.

A jelentés még a következő konkrét eseményekről számol be:

Rovatok