Index Vakbarát Hírportál

Korábban nőket fogdosott egy német diszkóban a most lelőtt párizsi késes merénylő

2016. január 11., hétfő 14:32 | aznap frissítve

Korábban nők fogdosásáért vették őrizetbe Németországban, szilveszter este pedig még ott lehetett a kölni molesztálások helyszínén az a férfi, akit január 7-én lőttek le egy párizsi rendőrőrs előtt.

A tunéziai származású férfi a németországi Recklinghausenben élt egy menekülttáborban. A többszörösen büntetett előéletű férfi 2014 februárjában egy kölni diszkóban nők fenekét és intim testrészeit fogdosta. A rendőrség akkor őrizetbe vette, írja a Bild.

Ugyanebben a hónapban egy hajléktalan megverése, egy járókelő megtámadása és lakótársa megverése miatt is szembekerült a törvénnyel.  Németországban három esetben is ült börtönben drogkereskedelem, tiltott fegyvertartás, lopás és testi sértés miatt.

A német lap információi szerint a férfi telefonjának cellainformációi arra utalnak, hogy szilveszter este még Kölnben lehetett, ahol arab férfiak nagy tömegben molesztáltak és raboltak ki nőket. Egyik ismerősét a rendőrség mint gyanúsítottat is igazoltatta az események után.

A férfi egy héttel később, pontosan egy évvel a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás után késsel támadt meg egy párizsi rendőrőrsöt. A rendőrök lelőtték. Holttestét csak bombakeresővel merték megközelíteni. A holttesten egy bombamellény-utánzat volt, ami nem tartalmazott robbanóanyagot. Találtak nála egy, az Iszlám Állam vezetőjének írt hűségnyilatkozatot is.

Az egyik legnehezebb a férfi azonosítása volt. A férfi ugyanis 2011 óta különböző neveken regisztrálta magát menekültként. Amikor ki akarták utasítani, eltűnt, és egy másik országban újra regisztráltatta magát. Feltűnt Romániában, Ausztriában, Olaszországban, Svájcban és Svédországban is.

Németországban 18 éves szírként regisztrálta magát, Franciaországban 20 éves marokkóiként, majd tunéziaiként, de kiadta magát grúznak is. Elvileg kellett volna ujjlenyomatot venni róla, amivel a visszaélések kiderülhettek volna, de így is legalább hét különböző nevet használt, általában hajléktalanként élt és papírjai sem voltak. 

Ezért lehetett az, hogy először a marokkói vagy tunéziai származású Tarek Belgacemként azonosították. Mára annyi derült ki, hogy feltehetően Walid Salihinek hívják, de ez sem egészen biztos.

Egyik volt lakótársa a Bildnek azt mondta: a férfi nagyon gyorsan haragra tudott gerjedni, különösen ha vallási kérdések kerültek szóba. Úgy gondolta, minden hitetlen ember értéktelen és pusztulnia kell.  

Rovatok