Index Vakbarát Hírportál

A légikísérő is készített egy közös képet a gépeltérítővel

2016. március 31., csütörtök 09:08 | aznap frissítve

Nemcsak egy brit utas, hanem az egyik légikísérő, Naira Atef is készített egy közös, mosolygós képet azzal az egyiptomi férfival, aki kedden térítette el az EgyptAir egyik utasszállító repülőgépét és tartotta fogva több órán keresztül az utasokat. A képet az egyik légikísérő tette közzé a Facebook-oldalán.

نيره عاطف مضيفه بمصر للطيران كانت على الطائره المصريه المخطتفه وبعد ما كل الركاب نزلوا طلبت تتصور هى كمان سيلقى مع الخاطف علشان تبعتها لاخوها وتطمنه على نفسها

Közzétette: Mohamed Ahmed Elking – 2016. március 30.

A 26 éves brit Ben Innes is csinált a gépeltérítővel egy közös képet, amit aztán tovább küldött az egyik lakótársának és pár barátjának is, majd kikerült a netre. Sőt, a kérés pillanatáról videó is készült:  

A gépeltérítő mentális állapotát jól jellemzik a követelései. Ezek annyira értelmetlenek és összefüggéstelenek voltak, hogy a hatóságok nem tudták komolyan venni. A követelések között szerepelt, hogy engedjék szabadon az ellenzék női tagjait Egyiptom börtöneiből, és kapjon politikai menedékjogot.

A férfi később azt vallotta a rendőröknek, hogy azért térítette el a gépet, mert 24 év után látni akarta volt feleségét, akibe reménytelenül szerelmes.

Az exfeleség ugyanakkor cáfolja, hogy az iránta érzett szerelem vagy a családja iránti érzelem vezette volna a férfit, mert mint mondta, a férfi korábban terrorizálta a családját, verte őt és a gyermekeit. A túszdráma során a férfi nem is kérte, hogy beszélhessen vele, hogy végül mégis találkoztak, annak az volt az oka, hogy a rendőrség megkérte a nőt, a hangja alapján azonosítsa volt férjét.

A volt feleség szerint a gépeltérítő rendkívül veszélyes ember, aki drogélvező és a Palesztin Felszabadítási Front híve. Korábban azzal hencegett, hogy részt vett három izraeli katona megölésében, és négy évet ült egy szíriai börtönben.

Rovatok