Index Vakbarát Hírportál

Kézigránátot dobtak egy venezuelai rendőrörsre

2016. július 8., péntek 21:31

Egy rendőr meghalt, huszonöten pedig megsebesültek pénteken, amikor az északnyugat-venezuelai Portuguesa állam egyik rendőrőrsének épületébe két motoros gránátot dobott. Három sérült rendőr állapota súlyos, írja az MTI.

Reinaldo Castaneda, a tartomány kormányzója közölte, hogy az egyik támadót megtalálták. A rendőrök és közte tűzharc kezdődött, de a támadót agyonlőttek. A társa után még nyomoznak – tette hozzá.

Az elmúlt időszakban Venezuela a hajmeresztő megszorító intézkedéseivel – például két napos munkahét, a hajszárítás betiltása, sörgyártás leállítása stb. – került bele a híradásokba, miután a tartósan alacsony olajár bedöntötte az ország gazdaságát. Azonban a közbiztonság leromlása nem egy éhséglázadás előjele: a 28 milliós Venezuela egyik legnagyobb problémája mindig is a bűnözés volt. Tavaly a 100 ezer főre jutó szándékos emberölések száma elérte az 58-at. A venezuelai erőszak-cselekményeket figyelő nem kormányzati szervezet, az OVV (Observatorio Venezolano de Violencia) adatai szerint viszont jóval több, vagyis 90 emberölés jut 100 ezer lakosra.

Rovatok