Index Vakbarát Hírportál

Összecsaphatnak a titkosszolgálatok hullámai Trump feje felett?

2017. május 31., szerda 22:58 | aznap frissítve

Az orosz ügy vizsgálatában beidézték Michael Flynn elnöki tanácsadót és Donald Trump elnök ügyvédjét is, írja a CNN. Szintén a CNN belső értesülése szerint James Comey, az FBI nemrég menesztett igazgatója hamarosan eskü alatt nyilvánosságra hozza majd, mit mondott neki Donald Trump elnök, mielőtt elbocsájtotta volna pozíciójából.

Comey távozására állítólag azért volt szükség, mert az FBI vizsgálatot folytatott Trump elnök lehetséges orosz kapcsolatairól. Trump állítólag megkérte Comey-t, hogy ejtsék a nyomozást, aki erre nemet mondott, ezért kellett végül távoznia

Az vizsgálatot James Comey menesztése után is folytatták, sőt, immár átfogó vizsgálat folyik, amiben azt vizsgálják, a Trump-kampány stábját milyen szálak kötötték orosz hivatalnokokhoz. Az elnök válságstábot hozott létre a nyomozás idejére, a Fehér Ház dolgozóinak nagy része ügyvédet fogadott. Vizsgálat alá vonták például Trump vejét is. Ha bebizonyosodik, hogy általa az orosz kormány befolyásolta a választás kimenetelét, az komoly következményekkel járhat.

A Fehér Ház szerdán közölte, hogy az orosz vizsgálattal kapcsolatos kérdéseket ezentúl nem ők, hanem az elnök ügyvédje kezeli majd, írja a Reuters.

Egy másik, egyelőre nem hivatalos információ szerint Mike Rogers, az NSA igazgatója egy belsős tájékoztatón szerdán azt mondta, minden Trumpról szerzett információt meg kell őrzini. Az Observer forrásai szerint elhangzott:

Nem kérdés, vannak bizonyítékaink a választás manipulációjára és megkérdőjelezhető orosz kapcsolatokra.

Rovatok