Index Vakbarát Hírportál

4 csillagos szállodában nyaral Angela Merkel

2017. augusztus 2., szerda 15:22 | aznap frissítve

Angela Merkel, a világ negyedik legerősebb gazdasági nagyhatalmának vezetője egy négycsillagos dél-tiroli szállodában tölti szabadságát Olaszországban. Merkel és férje most is a soldai Marlet Hotelben szállt meg.

A családi vállalkozás által üzemeltetett szálló honlapja szerint ebben az időszakban szobatípustól függően személyenként 86-98 euróba, azaz kb. 26-29 ezer forintba kerül egy éjszaka. Az árban a svédasztalos reggeli és a vacsora is benne van.

A hotel szolgáltatásai közé tartozik az uszoda, a szauna, a gőzfürdő, és lehet biciklit is bérelni. A hotelből csodálatos kilátás nyílik a 3905 méter magas Ortler hegyre és környékére.

Merkel nem először választja Olaszországot szabadsága helyszínéül. Szinte minden évben a hegyekben túrázik férjével. A kancellár idén is együtt kirándul a világhírű hegymászóval, Reinhold Messnerrel. A Bild szerint a túrák során a Merkelre vigyázó testőrök tisztes távolból követik őket.

Merkelre ezután kemény hetek várnak: már nincs két hónap a szeptember 24-i Bundestag-választásokig. Hiába van nyár, a helyzet most sem nyugodt Németországban. Most a Porsche keveredett botrányba a Cayenne modellek emissziós értékeinek manipulálása miatt, július 28-án egy iszlamista késelt meg embereket egy hamburgi szupermarketben, ismét fellángolt a vita az illegális bevándorlók és a terroristagyanús személyek kitoloncolásáról, és politikai konfliktust okozott két Maliban szolgálatot teljesítő német katona halála is.

A most nyilvánosságra hozott legfrissebb felmérés szerint Merkel kereszténydemokrata pártja (CDU) magasan vezet a szociáldemokraták (SPD) előtt.

A mostani számítások szerint Merkel az utóbbi időben jelentősen megerősödött liberális FDP-vel együtt kormányzóképes koalíciót tudna alkotni. Az év elején nagy rajttal induló, majd ismét meggyengülő szociáldemokraták minden eszközzel megpróbálnak kitörni, de egyelőre nem sikerül nekik. Mint nemrég megírtuk, a bevándorlásellenes Alternatíva Németország nevű pártnak az idei év nem jött össze: belső viták emésztették a szervezet, jelenleg országosan 8 százalékra mérik őket.

Rovatok