Index Vakbarát Hírportál

Napok óta halottak voltak a hármas gyilkossággal vádolt kanadai tinik

2019. augusztus 13., kedd 09:59

A kanadai rendőrség hétfőn megerősítette, hogy a múlt szerdán Manitoba tartományban talált két holttest a hármas gyilkossággal vádolt tinédzsereké, akik július óta szökésben voltak. A hatóságok szerint a két fiatal lőfegyverrel végzett magával, és valószínűleg már több napja halottak voltak, amikor augusztus 7-én rájuk találtak.

A büntetlen előéletű 19 éves Kam McLeodot és Bryer Schmegelskyt azután kezdték el keresni a rendőrök, hogy három holttestet találtak Kanada Brit Kolumbia tartományának északi részén. Az első kettőt, az amerikai Chynna Deese-t és párját, az ausztrál Lucas Fowlert a Liard folyó melletti forrásoktól nem messze, mikrobuszuk mellett lőtték le az országúton. A helyszín 2000 kilométerre van a két fiú lakhelyétől, a Vancouver-szigeten található Port Albernitől.

Négy nappal később, 470 kilométerre a kettős gyilkosság helyszínétől egy égő kocsihoz érkeztek ki a rendőrök, akik megállapították, hogy az a két fiatalé volt, azonban ők nem voltak sehol. Miközben a hatóságok éppen tűzoltót hívtak az autóhoz, egy arra járó motoros jelezte, hogy két kilométerre az égő roncstól egy 50-60 év körüli férfi holttestére bukkant. A férfit később Leonard Dyck botanikus oktatóként azonosították.

Két nappal később, július 21-én, a kiégett autótól 1900 kilométerre egy észak-saskatchewani kisbolt biztonsági kamerája rögzítette a két fiatalt, akik egy Toyota Rav4 típusú kocsival érkeztek az üzlethez. Másnap ezt a kocsit is kiégve találták további 1300 kilométerrel arrébb a Manitoba tartománybeli Gillam városától nem messze. A helyiek szerint Gillam környéke rendkívül vad vidék, medvék, jegesmedvék, farkasok lakják, és a mocsaras, bozótos vidéken szúnyogok és egyéb vérszívók hemzsegnek.

A két fiatalt csak ekkor gyanúsította meg gyilkossággal a rendőrség, ami egy tipp alapján először Gillamtől 200 kilométerre kezdte meg a keresést július 28-án, majd három nappal később csökkentették a keresésben résztvevők létszámát, miután nem találtak semmilyen nyomot. Ezután augusztus 6-án bukkantak újabb nyomokra a Nelson folyó partján, mindössze kilenc kilométerre a kiégett Toyotától. McLeod és Schmegelsky holttestét végül másnap, szerdán találta meg a rendőrség, egy kilométerre az előző nap talált nyomoktól.

A hatóságok Winnipegbe szállították a holttesteket repülőgéppel, hogy megbizonyosodjanak a két holttest kilétéről. A hétfői bejelentéssel egy huszonöt napos hajtóvadászat ért véget.

Rovatok