Index Vakbarát Hírportál

II. Erzsébet királynő áldását adta Harry és Meghan függetlenedésére

2020. január 13., hétfő 18:56 | négy éve frissítve

II. Erzsébet királynő elfogadta Harry herceg és felesége, Meghan Markle döntését, hogy visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepüktől, és több időt szeretnének Kanadában tölteni, írja a BBC

A királynő a hétfői válságmegbeszélésen úgy fogalmazott, támogatja a pár kívánságát, hogy új, független életet építsenek, azt ugyanakkor megjegyezte, jobban örült volna, ha inkább teljes idejükben maradnak a királyi családban.

Egy átmeneti időszak következik most, amikor sok kérdést kell még átbeszélni a pontos forgatókönyvről, így a végleges áment még nem mondta ki a királyi család, mindössze az átmeneti időszakot fogadták el.

Harry herceg és Meghan Markle múlt szerdán jelentették be az Instagram-oldalukon, hogy több hónapnyi mérlegelés után úgy döntöttek, visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepüktől, és anyagi függetlenségre vágynak. Hozzátették, ezzel együtt továbbra is támogatják II. Erzsébet királynőt, és tiszteletben tartják kötelességeiket.

Vasárnap sürgős válságmegbeszélésre hívta össze a királyi családot II. Erzsébet királynő, mert nem szerette volna, hogy rendes ügymenet szerint, csak hetek múlva beszéljék át Harry herceg és felesége, Meghan Markle döntését.

Egyes források szerint Károly herceg „fortyogott a dühtől” a bejelentés miatt, mivel állítólag mindössze tíz perccel azelőtt értesítették róla, hogy Harry és Meghan nyilvánosságra hozták volna a döntésüket az Instagramon. Vilmos herceget pedig „hihetetlenül bántja” a dolog. Hogy pontosan mivel járt a döntés, és milyen kérdéseket vetett fel, azzal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Rovatok