Index Vakbarát Hírportál

Sorra hajtják el az országok az óceánjárót, pedig nincs is rajta koronavírusos

2020. február 11., kedd 20:15

A thaiföldi kormány sem adott kikötési engedélyt az MS Westerdam óceánjárónak, amit így már a negyedik ország vagy külbirtok hajt el a Fülöp-szigetek, (az Egyesült Államokhoz tartozó) Guam és Japán után annak ellenére, hogy a hajó fedélzetén nincs koronavírussal fertőzött utas vagy személyzet, és a vírus gyanúja sem merült fel.

A hajó tulajdonosa szerint a fedélzeten 1455 utas és 802 fős személyzet tartózkodik, a kapitány közlése szerint február 13-án érkeznének meg Thaiföldre, de ott már előre jelezték nekik az egészségügyi hatóságok, hogy nem engedik kikötni őket, írja Channel News Asia.

A hajó február 1-én indult el Hongkongból, ahol már 49 embert kezelnek a Kínából indult vírussal. Az úti cél Tajvan érintésével Japán lett volna, ám a jokohamai kikötőbe nem jutnak be, mert ott egy másik óceánjáró vesztegel a koronavírus miatt karantén alá zárva, így a japán hatóságok kifejezetten óvatosak, így új kikötő után kellett nézniük. A hajó tulajdonosa már közölte, hogy visszafizetik az utasoknak a 14 naposra tervezett út okozta kellemetlenség miatt az utazás árát. 

Jelenleg a Jokohamában veszteglő Diamond Princess az egyetlen hajó, ami biztosan érintett a már több mint 1000 halált és több mint 43 ezer megbetegedést okozó koronavírus miatt, a Hongkong mellett karantén alá helyezett World Dream utasai elhagyhatták a fedélzetet.

via Gizmodo

Rovatok