Index Vakbarát Hírportál

New York kormányzója nem tud arról, hogy Trump karantén alá vonná az államot

2020. március 28., szombat 19:12

New York államban 7328 beteget kezelnek kórházban, legalább 1755 főt intenzív osztályon. A regisztrált fertőzöttek száma 52 318, és eddig 728 áldozatot szedett az államban a vírus -ismertette a legfrissebb adatokat sajtótájékoztatóján Andrew Cuomo kormányzó. 

Elmondta, a biztonság érdekében három, kifejezetten koronavírusos esetekkel foglalkozó kórház felállításán gondolkoznak, és további 600 ágyat szabadítanak fel a vírusfertőzött esetek számára. Szorgalmazta, hogy az egész országban felügyeljék az orvosi eszközök beszerzését, mert jelenleg 50 állam külön-külön harcol értük, ez pedig az árak emelkedését idézi elő. 

Donald Trump  szavaira  reagálva azt mondta, hogy továbbra is úgy gondolja, hogy szükségük van a megfelelő számú lélegeztetőgépre, illetve reagált arra is, hogy az elnök a mai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy karantén várhat New Yorkra. Cuomo azt mondta, hogy egy szót sem váltott erről az elnökkel, csak arról kérdezte Trumpot, hogy áll a kórházhajó, mikor számíthatnak az érkezésére. 

Azt se tudom, hogy egyáltalán ez mit jelenthet

-reagált Cuomo a karantén hírére. 

New York sosem látott mértékű járványra készül néhány nappal ezelőtt a kormányzó azt mondta, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint amire eddig számítottak. Az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg 116 050 igazolt esetről tudnak, az esetek számának majdnem a fele New York államból került ki. 

  Közben a Columbia Egyetem kórházának orvosai kifejlesztettek egy módszert arra, hogyan tud egy lélegeztetőgépet két beteg is hatékonyan használni. Ez a módszer nagy odafigyelést igényel, és nagyban függ a betegek állapotának súlyosságától. A módszert és a protokollt már megosztották az orvostársadalommal, hogy a meglévő készletekkel is minél több beteget tudjanak kezelni. 

Rovatok