Index Vakbarát Hírportál

Lóvá tették a diákokat, propagandafilmben kellett éltetniük Putyint

2021. február 10., szerda 15:22

Oroszországban „a Covid elleni harcban élen járó, hazánkat támogató” flashmob forgatására hívták a diákokat, aztán kiderült, hogy semmi köze nincs a világjárványhoz. A diákokat egy nagy képernyő elé állították, amelyen Putyin-párti szlogenek futottak, és azt kérték tőlük, hogy ezeket hangosan ismételjék meg, és közben orosz zászlókat lengessenek − írja a Szabad Európa.

Az országban január végén, február elején Alekszej Navalnijt támogató tüntetések robbantak ki, aztán feltűnt egy másik trend is, hiszen több városban videókat vettek fel, amelyekkel Vlagyimir Putyint támogatják.

A lap értesülései szerint Szibériában, az Urálban és a Moszkva-környéki városokban a gyáraik munkaruháját viselő dolgozók

hazafias zenére, egységben integetnek a felvételeken, „Putyin az elnökünk” és „Vlagyimir Vlagyimirovics, mi Önnel vagyunk!” jelmondatok közepette.

A résztvevők vallomásai szerint azonban ez az úgynevezett „nemzeti flashmob” korántsem az országot 21 éve vezető Vlagyimir Putyin iránti szimpátia spontán megnyilvánulása. A flashmob szereplői egyáltalán nem erre, hanem a koronavírus elleni harcot támogató felvételekre jelentkeztek.

Rovatok