Index Vakbarát Hírportál

Súlyos a járványhelyzet Franciaországban, elhalasztják a műtéteket

2021. március 9., kedd 08:55

Megemelkedett hétfőn az intenzív ellátásra szoruló, koronavírusos fertőzöttek száma Franciaországban. A helyzet elsősorban a fővárosi régióban vált kritikussá, ahol a hatóságok a nem sürgős beavatkozások negyven százalékának elhalasztására kérték a kórházakat.

Az elmúlt 24 órában 381 új fertőzött került intenzív osztályra, ahol jelenleg 3849 fertőzöttet ápolnak. Ez feleannyi, mint a járvány egy évvel ezelőtti, első hullámának csúcspontján, de a szám a január eleji 2600-ról fokozatosan érte el a második hullám november végi szintjét.

A PÁRIZSI RÉGIÓBAN A SÜRGŐS BEAVATKOZÁSOK NEGYVEN SZÁZALÉKÁT ELHALASZTJÁK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN LEGYEN ELÉG KAPACITÁS AZ ÚJ BETEGEK FOGADÁSÁRA.

A kormány egyelőre kizárta az általános lezárás lehetőségét, amire utolsó megoldásként tekint, s inkább az oltási program felgyorsításával próbálja visszaszorítani a járvány terjedését.

A hétvégén több mint félmillióan, hétfőn 108 ezren kapták meg az oltást, amiből egyelőre az idősotthonok lakói, a 75 éven felettiek, az 50 év feletti krónikus betegek, valamint az egészségügyi és szociális dolgozók részesülhetnek. Az első dózist eddig csaknem négymillióan kapták meg, kétmillióan pedig már mindkét komponenst megkapták a 67 millió lakosú országban.

Rovatok