Index Vakbarát Hírportál

Ausztria lezárását javasolja az osztrák orvosi kamara elnöke

2021. április 7., szerda 22:20

Ausztria egészének lezárását szorgalmazta Thomas Szekeres, az osztrák orvosi kamara elnöke szerdán a koronavírus-járvány miatt.

Drámai helyzet alakult ki a kórházakban és az intenzív osztályokon. Nemcsak Bécsben és Ausztria keleti felén, de más tartományokban is ez lesz hamarosan

– mondta az orvosi kamara elnöke. Az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva felszólította az osztrák lakosokat, hogy tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket.

Az egyetlen megoldás, ha egész Ausztriát két-három hétre karantén alá helyezik. Attól tartok, hogy a harmadik hullám a nyugati tartományokat is el fogja érni, és akkor majd ott is nagyon drámai helyzet alakulhat ki az intenzív osztályokon

– hangsúlyozta Thomas Szekeres, aki élesen bírálta, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben oltóanyag. Ezért kiemelte, hogy minél hamarabb és minél több vakcinát kell beszerezni, ahonnan csak lehetséges. Hangsúlyozta továbbá, hogy Ausztriának „szükség esetén különutas megoldást kell választania, és megfeledkeznie az EU-val való, egyébként is ingatag szolidaritásról”.

Rovatok