Index Vakbarát Hírportál

További két hétre marad a teljes zárlat Bécsben

2021. április 12., hétfő 21:48

Bécs további két héttel, május 2-ig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett teljes zárlatot − jelentette be Michael Ludwig polgármester hétfő délután.

Ennek értelmében az osztrák fővárosban tehát továbbra is zárva maradnak az üzletek és a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatók. Kivételt csak az alapvető szükségleti cikkeket árusító élelmiszerüzletek, illatszerboltok és a gyógyszertárak jelentenek.

Az iskolákba legkorábban április 26-án térhetnek vissza a diákok, addig marad a távoktatás.

Továbbra is kötelező az FFP2-es maszk viselése és a kétméteres távolságtartás. A szigorú intézkedést a fővárosi kórházak fenyegető túlterheltségével indokolta a polgármester, hiszen az intenzív osztályok helyzete nem javult.

Aki egyszer is beszélt kórházban dolgozókkal, egészen másképpen tekint a dolgokra

− mondta Ludwig, hozzátéve, hogy tudja: nem fog osztatlan sikert aratni a bejelentése, de csökkenteni kell az intenzív osztályokra nehezedő terhet. Reméli azonban, hogy az országba érkező oltóanyagok növekvő mennyiségével egyúttal az oltási kampány tempóját is gyorsítani lehet. Bécsen kívül Alsó-Ausztria is meghosszabbítja a zárlatot. A kormány e hét pénteken tanácskozik újra szakértőkkel és a tartományi vezetőkkel a koronavírus-járvány megfékezését célzó további lépésekről.

Rovatok