Index Vakbarát Hírportál

Az oroszok nincsenek elragadtatva a Navalnij-párti tüntetésektől

2021. május 13., csütörtök 14:40 | aznap frissítve

A Levada Központ közvéleménykutató friss felmérése szerint az oroszok többsége negatívan viszonyul az Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki támogatására szervezett tüntetésekhez.

A válaszadók mindössze 16 százaléka látta pozitív fényben a több tízezres, országos megmozdulásokat, miközben 39 százalékuk nem tudtak jó gondolatokat párosítani a tüntetésekhez, 42 százalékukat pedig hidegen hagyták az események. 

Míg a nyugati sajtó hatalmas figyelmet fordított a Navalnij-ügyre, az oroszok csupán 21 százaléka követte az eseményeket, 59 százalékuk pedig azt nyilatkozta: hallott a tüntetéssorozatról. 

A jövőben nem kell tartani újabb Navalnij-párti tüntetésektől, az ellenzéki szervezeteit hamarosan nagy valószínűséggel szélsőségesnek minősítik az orosz hatóságok, véget vetve legális működésüknek, miközben politikai kispadra ültetik minden támogatóját

Leonyid Volkov, a Navalnij támogatók regionális stábjainak koordinátora azt  nyilatkozta a Voice of America orosz nyelvű felületének, hogy a jövőben nem fognak előre bejelenteni tüntetéseket, nem adják meg azok részleteit a közösségi médiában. Ezzel Volkov azt lengette be, hogy flashmob szerű akciókat akarnak szervezni a jövőben. 

Rovatok