Index Vakbarát Hírportál

Netanjahu: Vagy leszámolunk a Hamásszal, vagy elrettentjük

2021. május 19., szerda 16:35

Az elrettentés sikertelensége esetén nem zárható ki a leszámolás a Gázai övezetet vezető Hamász palesztin mozgalommal − jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

Csak két módon vehetjük fel a kesztyűt: vagy leszámolunk velük (ami továbbra is szerepel a lehetőségek között), vagy elrettentjük őket 

− fejtette ki Benjamin Netanjahu mintegy hetven külföldi nagykövet előtt Tel-Avivban. Szerinte az izraeli kormány jelenleg a kíméletlen elrettentést gyakorolja.

Az izraeli miniszterelnök elmondta, hogy jelenleg azon vannak, hogy csökkentsék a Hamász kapacitásait, terrorista eszközeit és elszántságát. Hangsúlyozta, hogy az izraeli kormány mindent megtesz, hogy ne legyen több civil áldozata a harcoknak.

Ha a Hamász úgy kerül ki ezekből az összecsapásokból, hogy győztesként tekinthet magára, akkor ez vereséget jelent mindnyájunk, minden demokrácia számára

− emelte ki a kormányfő. Mint mondta: Izrael nem kereste ezt az újabb konfliktust. Az erőszak szerinte a palesztin választások elhalasztása miatt robbant ki.

Május 10. óta fokozódott az erőszak Izrael és a Gázai övezet palesztin fegyveres csoportjai között. A felek több ezer rakétát lőttek ki egymásra, a támadásokban legalább 219 palesztin és 12 izraeli vesztette életét hivatalos adatok szerint.

Rovatok