Index Vakbarát Hírportál

Túszként cserélné el Putyin komáját az ukrán elnök

2021. október 17., vasárnap 22:00

Amennyiben Viktor Medvedcsuk ukrán parlamenti képviselőnek van orosz állampolgársága, Volodimir Zelenszkij kész túszként átadni őt Oroszországnak, cserébe fogva tartott ukrán politikai foglyokért − írja a Politic Karpat a helyi médiára hivatkozva.

Viktor Medvedcsuk ukrán állampolgár, vele szemben az ukrán törvények vannak érvényben. Másfelől, ha például Oroszország megerősítené, hogy Medvedcsuk úrnak van orosz állampolgársága, akkor örömmel megvizsgálnánk Medvedcsuk cseréjét Ukrajnán kívül tartózkodó ukrán állampolgárságú hősökre

− mondta az egyik helyi televíziónak az ukrán elnök.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Viktor Medvedcsukot hazaárulással és terrorizmussal vádolják. A Vlagyimir Putyin komájaként emlegetett oroszbarát ukrán politikust idén májusban házi őrizetbe helyezték, ami mellett kötelező a nyomjelző lábperec viselése. Az ukrán nyomozó hatóság október elején kezdeményezte a politikus letartóztatását. Mint kiderült, Medvedcsuk letartóztatásától egymillió hrivnya óvadék ellenében eltekintenek, azonban az ellene életbe léptetett szankciók miatt ez nem áll módjában.

Rovatok