Index Vakbarát Hírportál

András hercegnek eskü alatt kell vallania

2021. október 26., kedd 16:03

András hercegnek meg kell jelennie egy New York-i bíróságon, és eskü alatt kell vallania azokkal a nemi erőszakra vonatkozó vádakkal összefüggésben, amelyet Virginia Giuffre fogalmazott meg ellene – írja a Guardian.

A bírósági döntés szerint a tárgyalásra legkésőbb 2022. július 14-ig sort kell keríteni. A meghallgatásra Virginia Giuffre is idézést kapott, neki is eskü alatt kell majd vallania. 

Mindez azért lehet kínos, mert jövő év júniusban lesz esedékes Erzsébet királynő hetvenéves uralkodási évfordulója, amelyet így beárnyékolhat majd András herceg ügye.

A bíróság, valamint a két fél jogászai abban is megegyeztek, hogy 2022. július 28-án kerülhet sor a bírósági eljárást előkészítő tárgyalásra. Ezenfelül azt is leszögezték, hogy legkésőbb 2022. december 15-ig lehet új feleket (például tanúkat) bevonni a bírósági eljárásba. 

A herceg továbbra is tagadja, hogy nemi erőszakot követett volna el a nővel szemben. Ennek ellenére az utóbbi időben meglehetősen eltűnt a nyilvánosság elől, még az eljárásra vonatkozó hivatalos iratokat is nehezen tudták átadni neki

(Borítókép: András herceg 2019. július 11-én. Fotó: Ian Forsyth / Getty Images)

Rovatok