Index Vakbarát Hírportál

Az Európai Unió 21 millió euróval segíti a délkelet-ázsiai országokat

2022. január 28., péntek 18:13

Az Európai Bizottság 21 millió eurót különített el a Fülöp-szigetek, Nepál és más délkelet-ázsiai országok részére katasztrófavédelmi és humanitárius segítségnyújtás céljából – idézi a brüsszeli testület pénteki sajtóközleményét az MTI.

A segélyezésre szánt 21 millió euróból tízmilliót az Európai Unió azoknak a Fülöp-szigeteki családoknak a támogatására szán, akik tavaly december végén, a Rai tájfun miatt elveszítették otthonaikat és megélhetésüket.

9,5 millió euróból pedig, a testület a Fülöp-szigeteki, nepáli és a délkelet-ázsiai régió katasztrófavédelmi és vészhelyzeti felkészültségét erősítené meg. A fennmaradó 1,5 millió euró a Fülöp-szigeteki, fegyveres konfliktus sújtotta Mindanao térségben élők sürgősségi humanitárius igényeit, és a koronavírus-járvány elleni védekezést fedezné – olvasható a közleményben.

Az Európai Bizottság 1996 óta, több mint 153,5 millió euró humanitárius támogatást nyújtott a Fülöp-szigeteknek, míg a természeti csapások által gyakran sújtott Nepálnak 2001 óta 116 milliót. Az Európai Unió olyan projekteket finanszíroz, amelyek a közösségek ellenálló képességének és a katasztrófákra történő felkészültségének fokozására összpontosítanak a Fülöp-szigeteken, Vietnamban, Kambodzsában és Laoszban – írják.

(Borítókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok