Index Vakbarát Hírportál

Angliában tűzveszélyre figyelmeztetnek a hőség miatt

2022. június 17., péntek 12:51

34 fokot ért el a hőmérséklet Angliában, ami rekordhőséget jelent a szigetországban, és az év legmelegebb napján tűzveszélyre figyelmeztettek.

A londoni tűzoltóság figyelmeztette a parkokban hőséget élvezőket, hogy vigyázzanak, nehogy a nap tüzet okozzon, mivel a hőmérséklet pénteken az Egyesült Királyság egyes részein eléri a 34 fokot.

A tűzoltóság egy Twitter-bejegyzésben azt tanácsolta az embereknek, hogy „győződjenek meg arról, hogy az üvegeket és a törött üvegeket is eltakarítják, hogy elkerüljék, hogy a nap felhevítse azokat, és tüzet okozzanak”.

Anglia nagy részén hőségriasztást adtak ki

A tűzoltóság arról is beszámolt, hogy a héten 50 négyzetméternyi fű égett Rainhamben.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége (UKHSA) és a Meteorológiai Hivatal több hőségriasztást adott ki Anglia nagy részére.

Londonra, Kelet-Angliára és a délkeleti országrészre 3-as szintű hőségriasztást adtak ki. Kelet-Midlandsre és délnyugatra továbbra is 2-es szintű riasztás van érvényben.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt években tapasztalt hőmérséklet növekedését az éghajlatváltozással, vagyis a globális felmelegedéssel hozták összefüggésbe, a Met Office arra figyelmeztet, hogy az e heti magas hőmérséklet korábban ritka volt júniusban, de az elmúlt években többször is előfordult – írja az Independent.

Rovatok