Index Vakbarát Hírportál

Négymillióan csapdába estek, és 25-en meghaltak egy heves monszunban

2022. június 18., szombat 10:38

Legkevesebb 25 ember halálát okozták és több mint négymillió embert ejtettek csapdába az utóbbi napok heves monszunesőzései Bangladesben.

Több ember halálát okozták a viharok és a heves esőzések okozta áradások Bangladesben és Indiában. Huszonegy ember, köztük több gyerek villámcsapás következtében vesztette életét pénteken, négy ember halálát pedig földcsuszamlások okozták Csittagong kikötővárosban.

Szombatra sem javult a helyzet a hatóságok közlése szerint. Az árvíz több mint négymillió embert vágott el a külvilágtól, az érintett régió szinte teljes egészében nincs áram. Pénteken az ország harmadik legnagyobb repülőterét is le kellett zárni Szilhet városban.

Tombol a monszun

Az ország északkeleti térségének nagy része víz alá került a heves esőzés okozta áradások következtében. A katonaság segítségével igyekeznek kimenekíteni a sokszor a házaik tetején menedéket kereső embereket az érintett régiókból. Egyes falvakat néhány óra leforgása alatt teljesen elöntött a víz, innen az embereket más települések iskoláiban kialakított szükségszállásokon helyezik el átmenetileg.

A következő két napra további heves esőzéseket jósolnak Bangladesben.

Az északkelet-indiai Asszám államban is mintegy kétmillió ember otthona került víz alá áradások miatt. A hatóságok közlése szerint kilenc ember meghalt. Ebben a térségben is további nagy mennyiségű csapadék várható vasárnapig.

(MTI)

Rovatok